A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПРОФІЛАКТИКИ ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ ТА ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ НАПЕРЕДОДНІ ВЕЛИКОДНІХ СВЯТ

Дата: 01.05.2024 14:55
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

 

Готуючись до Великодня, ми часто заздалегідь купуємо продукти для святкового столу, який складається з великої кількості різноманітних страв. Щоб свята залишили після себе лише приємні спогади, Бахмутське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області нагадує, як убезпечитися від харчових отруєнь та мінімізувати ризик виникнення гострих кишкових інфекцій.

 

Для цього потрібно дотримуватися наступних рекомендацій.

 

При закупівлі харчових продуктів:

 

купуйте продукти та продовольчу сировину (яйця, м’ясо, молочні продукти)  в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчому ринку, оминайте місця стихійної торгівлі;

 

не купуйте продукти сумнівної якості;

 

купуючи будь-які харчові продукти, завжди перевіряйте відповідність маркування, умови їх зберігання та терміни придатності;

 

при купівлі фасованого харчового продукту також зверніть увагу на цілісність упаковки;

 

не купуйте продукти завчасно, особливо ті, що швидко псуються.

 

При зберіганні харчових продуктів:

 

дотримуйтесь умов зберігання харчових продуктів, які зазначені  на етикетці  (маркуванні), особливо це важливо для продуктів, які швидко псуються;

 

належно зберігайте харчові продуктів у холодильнику (сирі та готові продукти зберігайте окремо);

 

забезпечуйте  відповідні температурні режими зберігання  для замороженої та охолодженої продукції (м’яса, риби тощо).

 

Готуючи страви, пам’ятайте:

 

перед початком приготування їжі завжди ретельно мийте руки з милом;

 

для приготування страв використовуйте лише питну воду;

 

придбане на ринках молоко потрібно кип’ятити;

 

свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою;

 

використовуйте окремий розподільний інвентар (дошки, лотки, ножі, щипці, ложки тощо.) для обробки сировини та готових до споживання харчових продуктів;

 

продукти, які швидко псуються (варені ковбаси, м’ясні салати та салати, до складу яких входять яйця, молочні продукти тощо), зберігайте в холодильнику, дотримуйтесь встановлених термінів та умов зберігання.

 

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, діарея, підвищення температури тіла, слабкість) не займайтеся самолікуванням, а негайно звертайтеся за допомогою до лікаря.

 

Бажаємо перемоги і миру, спокою і добра вам і вашим близьким. Нехай ваші великодні кошики завжди будуть  повні здоров’ям, щастям та міцною вірою у світле майбутнє!

 

 

Бахмутське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора