A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ БАХМУТСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ПРОВЕЛО СЕМІНАР З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ

Дата: 26.04.2024 15:07
Кількість переглядів: 24

Фото без опису

 

26 квітня, напередодні Дня охорони праці, який відзначається 28 квітня, управлінням соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації проведено семінар з метою привернення уваги керівників підприємств і організацій до питань збереження життя і здоров'я працівників, свідомого і відповідального ставлення до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам і професійним захворюванням. Участь у семінарі взяли представники громад Бахмутського району, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

 

Тема семінару – організація роботи зі створення безпечних і нешкідливих умов праці. Начальник управління соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації Наталя Антипенко проінформувала учасників семінару про основоположні нормативно-правові акти у сфері охорони праці та головні складові системи управління охороною праці на виробництві, в установах і організаціях. Також учасники навчання були ознайомлені з алгоритмом розслідування нещасних випадків невиробничого характеру.

 

З початку повномасштабної агресії, розгорнутою рф, були порушені конституційні права працівників на охорону їх життя та здоров’я у процесі трудової діяльності, на належні, безпечні та здорові умови праці. Для уникнення чи мінімізації наслідків небезпек під час воєнного стану та забезпечення конституційних прав працівників законодавство зобов’язує роботодавців забезпечувати виконання необхідних профілактичних заходів відповідно до обставин, що змінюються.

 

Основними заходами щодо запобігання нещасним випадкам, які виникають внаслідок ведення бойових дій під час виконання працівниками трудових (посадових) обов’язків, є:

 

проведення для працівників інструктажів щодо заходів безпеки під час роботи (в тому числі дистанційної) в умовах воєнного стану (ведення бойових дій);

 

забезпечення дієвого контролю за неухильним виконанням працівниками заходів, передбачених у разі отримання сигналу «Повітряна тривога»;

 

проведення навчання щодо надання першої домедичної допомоги потерпілим внаслідок ведення бойових дій.

 

Питання охорони праці складне і дуже відповідальне, адже за ним стоїть життя та здоров’я людей. Тільки застосування безпечних прийомів праці, дотримання всіх норм охорони праці дозволить працівникам зберегти своє життя і здоров'я, а також людей, які їх оточують.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора