A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ВІДБУЛАСЬ ОНЛАЙН-НАРАДА З ПИТАНЬ РОЗМІНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата: 25.04.2024 20:35
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

 

 

25 квітня голова Бахмутської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Сергій Кальян узяв участь у онлайн-нараді щодо розмінування території Донецької області, яка пройшла під головуванням заступника голови облдержадміністрації  Ігоря Бойка.

Під час наради обговорили стан справ з розмінування території Донеччини піротехнічними підрозділами ГУ ДСНС України в Донецькій області, обстеження земель сільськогосподарського призначення, виконання заходів з гуманітарного розмінування території області у березні-квітні поточного року, а також визначення місць знищення вибухонебезпечних предметів.

За словами Ігоря Бойка, на сьогоднішній день вся територія Донецької області, яка підконтрольна українській владі, є потенційно небезпечною та підлягає обстеженню на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів.

За інформацією ГУ ДСНС України у Донецькій області, станом на 20.04.2024 обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів та розміновано територію площею 8231 га, виявлено та знищено 133 484 одиниці  вибухонебезпечних предметів. Роботи з розмінування територій області виконують 20 піротехнічних підрозділів, з них 6 підрозділів від Головного управління ДСНС України у Донецькій області та 14 приданих підрозділів ДСНС України.

З березня 2024 року роботи з гуманітарного розмінування деокупованих територій Донецької області розпочали 3 недержавні оператори з протимінної діяльності: представництво «HALO TRUST» в Україні, благодійна  організація «Благодійний фонд «Швейцарський фонд з протимінної діяльності ФСД в Україні», товариство з обмеженою відповідальністю «Демінінг Солюшнс», які діють на підставі розпорядження начальника центру протимінної діяльності Державної спеціальної служби транспорту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора