A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ПІД ЧАС ЗУСТРІЧІ ІЗ ЗАСТУПНИЦЕЮ МІНІСТРА РОЗВИТКУ ГРОМАД, ТЕРИТОРІЙ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ БУДІВНИЦТВА ЖИТЛА ДЛЯ ВПО І ВІДШКОДУВАННЯ ЗА ЗРУЙНОВАНЕ ЖИТЛО

Дата: 17.04.2024 13:46
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

 

Голова Бахмутської райдержадміністрації, районної військової адміністрації Сергій Кальян разом із керівниками громад узяв участь у зустрічі із заступницею міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталією Козловською.

Під час зустрічі основною темою для обговорення стало будівництво житла для ВПО. Важливою частиною цієї роботи є реалізація програми «Є-Оселя». З метою спрощення доступу ВПО до нового житла представники громад запропонували знизити відсоток першого внеску та відсоток річної ставки за програмою, адже більшість внутрішньо переміщених осіб знаходяться у важкому матеріальному становищі.

Крім того, було розглянуто питання відшкодування за зруйноване житло для мешканців громад, які знаходяться на території ведення активних бойових дій. Керівники громад запропонували залишити за громадами право приймати рішення щодо визначення місць, де комісії зможуть безпечно проводити огляд житлових будинків.

Також розглянули питання щодо можливості відшкодування за втрачене житло на тимчасово окупованих територіях. Наразі необхідно розробити чіткий механізм, за яким громади могли б визначати ступінь руйнування об'єктів житлового фонду і вносити їх до реєстрів пошкодженого та знищеного житла. Для людей це спростить процес отримання компенсацій та дозволить придбати житло у безпечніших регіонах України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора