A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

НА ЗАСІДАННІ ОБЛАСНОГО КООРДИНАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ПІДТРИМКИ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАНЯ ВПО

Дата: 16.04.2024 17:27
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

 

 

 

16 квітня перший заступник голови Бахмутської райдержадміністрації Роман Большаков узяв участь у засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Донецькій обласній державній адміністрації, обласній військовій адміністрації, яке провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Шевченко.

 

У центрі обговорення постало питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб і сприяння їх зайнятості. Сьогодні на території області фактично перебуває близько 64,0 тисяч ВПО. Від початку повномасштабного вторгнення рф Донецька обласна служба зайнятості активно сприяє у працевлаштуванні даної категорії громадян. Зокрема, профорієнтаційні послуги, ваучери на безкоштовне навчання, мікрогранти на створення власної справи, а також компенсації для роботодавців за працевлаштування ВПО – все це спрямовано на підтримку внутрішньо переміщених осіб, які через війну втратили свої домівки і роботу.  Працівники служби зайнятості здійснюють ВПО з метою сприяння їхній зайнятості та швидкій адаптації до нових умов життя як на території Донецької області, так і за її межами.

 

У 2023 році  послугами Донецької обласної служби зайнятості скористалися 24,6 тис. осіб, у тому числі 5,2 тис. осіб із числа ВПО; у січні-березні 2024 року – 9,9 тис. осіб, з них  3,6 тис. ВПО.

За підсумками минулого року нові фахи, компетенції та навички отримали 3,4 тис. шукачів роботи, з яких близько 1,0 тис. ВПО. Після проходження навчання були працевлаштовані 3154 особи, з них 859 ВПО.

У І кварталі 2024 року 699 шукачів роботи проходили професійне навчання за сприяння служби зайнятості, з них – 247 ВПО. Після проходження навчання 544 безробітних працевлаштовані, серед них 169 ВПО.

 

За результатами обговорення питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб надані відповідні доручення щодо допомоги громадянам, які прагнуть знайти роботу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора