A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЕРЖПРАЦІ ЩОДО ВІДЗНАЧЕННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ

Дата: 12.04.2024 11:55
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

 

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

 

Пропонуємо приєднатися до відзначення Всесвітнього дня охорони праці:

взяти участь у покладанні квітів до місць пам’яті про загиблих на виробництві працівників;

долучитися до проведення інформаційно-просвітницьких заходів (семінарів, конференцій, «круглих столів») із залученням молоді, органів місцевого самоврядування, професійних спілок;

вшанувати пам’ять загиблих працівників хвилиною мовчання.

 

Під час повномасштабної збройної агресії рф проти України всі зусилля країни спрямовані на захист Батьківщини. В цей складний час бізнес та працівники – друга лінія оборони, фундамент економічної стабільності та безцінна допомога ЗСУ. Праця в умовах воєнного стану пов’язана з великою кількістю нових, в тому числі смертельно небезпечних ризиків, що призводять до погіршення умов праці в усіх галузях економіки. Тисячі працівників втратили можливість працювати у безпечних умовах праці. Війна додала нових небезпек у діяльність підприємств. Для уникнення чи мінімізації наслідків небезпек Державна служба України з питань праці (далі Держпраці) оперативно реагує на ці виклики та розробляє для роботодавців і працівників практичні рекомендації щодо основних вимог безпеки та алгоритми виконання робіт в умовах воєнного стану.

 

Рекомендації для роботодавців щодо забезпечення належних і безпечних умов праці на робочих місцях суб’єктів господарювання, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які функціонують і надають соціальні послуги в умовах воєнних (бойових) дій, є у вільному доступі та розміщені на інформаційному порталі Держпраці:

https://pratsia.in.ua   – «РЕКОМЕНДАЦІЇ: ЯК ПРАЦЮВАТИ БЕЗПЕЧНО».

 

За допомоги інформаційного порталу також можна отримати безкоштовну консультативну допомогу та відповіді на найпоширеніші питання у сфері повноважень Держпраці.

 

За інформацією Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора