A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

НА ЗАСІДАННІ РАЙОННОГО КООРДИНАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ПІДТРИМКИ ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ РОЗГЛЯНУЛИ НАГАЛЬНІ ПИТАННЯ

Дата: 28.03.2024 17:54
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

 

28 березня перший заступник голови Бахмутської райдержадміністрації, керівник Координаційного центру Роман Большаков провів засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Бахмутській районній державній адміністрації, районній військовій адміністрації та організації діяльності консультативно-координаційних центрів підтримки населення Бахмутського району Донецької області. 

Для участі у засіданні були запрошені заступник начальника управління у справах пільгової категорії громадян  – начальник відділу з питань внутрішньо переміщених осіб  Департаменту соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації Ольга Бондаренко, заступник начальника управління у справах пільгової категорії громадян – начальник відділу з питань надання соціальних послуг Департаменту соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації Дмитро Пожарський, начальники/заступники начальників військових адміністрації населених пунктів Бахмутського району, керівники консультативно-координаційних центрів підтримки населення Бахмутського району.

 

На засіданні розглянули питання щодо проведення оцінювання потреб внутрішньо переміщених осіб. На сьогоднішній день аналіз і оцінювання потреб ВПО є ключовою складовою їхньої успішної інтеграції у громади.

Використання різних методів збору даних дозволяє мати актуальні дані про потреби ВПО, планувати систематичні заходи щодо поліпшення їх становища, оперативно реагувати на виявлені проблеми, проводити цільове оновлення програм і відповідних бюджетів. Для забезпечення підтримки ВПО в усіх 7 громадах Бахмутського району прийняті  місцеві програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2024 рік. Загальна сума коштів, яка передбачена на фінансування заходів програм у 2024 році, складає 19 527,1 тис. грн.

 

Також для підтримки внутрішньо переміщених осіб облдержадміністрацією, райдержадміністраціями, військовими районними адміністраціями та військовими адміністраціями населених пунктів Донецької області в 17 областях України створені 72 гуманітарні штаби/центри/хаби. 

 

 

На обліку в консультативно-координаційних центрах підтримки цивільного населення, створених Бахмутською райдержадміністрацією, районною військовою адміністрацією, перебуває майже 20,0 тис. осіб. У порівнянні з минулим роком їх кількість зменшилась за рахунок міграції громадян в інші населені пункти і за кордон. 

 

 

За результатами розгляду питання прийнято рішення: керівникам  консультативно-координаційних центрів підтримки населення Бахмутського району, гуманітарних штабів (ХАБІВ, центрів, осередків, тощо), начальникам військових адміністрацій населених пунктів Бахмутського району проводити систематичне вивчення потреб ВПО, як тих, які проживають на території Бахмутського району, так і тих, які  виїхали до більш безпечних регіонів України, а також здійснювати оцінку ефективності заходів підтримки, що застосовуються під час реалізації нормативних актів, державних і місцевих програм.

 

Також учасники засідання обговорили посилення заходів щодо обов’язкової евакуації осіб з інвалідністю та маломобільних осіб і обов’язкової евакуації в примусовий спосіб сімей з дітьми до більш безпечних регіонів України.

Роман Большаков підкреслив необхідність посилення заходів щодо обов’язкової евакуації, оскільки у зв’язку з постійними обстрілами щодня виникає загроза життю та здоров'ю мешканців, які на теперішній час проживають у населених пунктах Бахмутського району. 

 

Станом на 26.03.2024  на території району залишаються проживати 13 993 особи, що становить близько 7 % від загальної чисельності мешканців на 24.02.2022. 

 

З метою збереження життя та здоров’я мешканців громад  шляхом завчасної організації та проведення заходів з обов’язкової евакуації населення до безпечних районів прийнято рішення: начальникам Сіверської, Соледарської, Торецької, Часовоярської міських військових адміністрацій та Званівської сільської військової адміністрації посилити заходи з обов’язкової евакуації людей з окремих населених пунктів, що розташовані в зоні активних бойових дій, особливу увагу приділити евакуації маломобільних осіб і осіб з інвалідністю; начальнику Торецької міської військової адміністрації вжити всіх можливих заходів щодо обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з територій населених пунктів Торецької міської територіальної громади до більш безпечних регіонів України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора