A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Статуси е-лікарняних: які бувають? Що означають?

Дата: 22.01.2024 15:37
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

 

 

СТАТУСИ Е-ЛІКАРНЯНИХ: ЯКІ БУВАЮТЬ? ЩО ОЗНАЧАЮТЬ?

#електронні_сервіси_ПФУ

🔰Відкриття електронного листка непрацездатності (е-лікарняного) здійснюється автоматично в Електронному реєстрі листків непрацездатності на підставі інформації про медичний висновок (наказ МОЗ України від 17.06.2021 № 1234 «Про затвердження Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності»).

🌐Сформований е-лікарняний надходить в кабінет страхувальника, з яким застрахована особа перебуває у трудових відносинах, на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua.

‼️Е-лікарняний може мати декілька статусів:

✔️ «Закритий»: електронний лікарняний набуває цього статусу дня свого формування (відкриття) в Електронному реєстрі листків непрацездатності. За електронними лікарняними з таким статусом ще не можна нараховувати кошти.

✔️ Статус «закритий» змінюється на «Готовий до сплати» через сім днів після дати:

➡️ закриття (закінчення строку дії медичного висновку) — для лікарняних по тимчасовій непрацездатності;

➡️ відкриття (початок строку дії медичного висновку) — для лікарняних по вагітності та пологах.

📎 Варто знати: якщо статус зміниться раніше, необхідно зачекати, адже протягом семиденного періоду до лікарняного можуть вноситися зміни.

✔️ «Готовий до сплати»: страхувальник може працювати з листком непрацездатності та нараховувати кошти. За електронними лікарняними з таким статусом роботодавець має сформувати на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України заяву-розрахунок на фінансування відповідного виду допомоги та надіслати її до Фонду.

✔️ «Помилково сформований»: медичний висновок, на підставі якого його було сформовано, створено з помилками. У такому разі лікар протягом 7 днів створить коректний медичний висновок, на підставі якого буде створено новий е-лікарняний. А попередній, із неточними чи некоректними даними, отримає статус «Помилково сформований».

Виплати за такими електронними лікарняними не проводяться.

✔️ «Недійсний»: е-лікарняний створений на підставі медичного висновку за іншою категорією, період непрацездатності за яким не виходить за межі періоду непрацездатності за раніше створеним лікарняним.

✔️ «Оплачений»: цього статусу листок непрацездатності набуває після того, як страхувальнику на спеціальний рахунок для зарахування страхових виплат надсилаються кошти для здійснення відповідних виплат застрахованій особі.

🖇️ Дізнайтеся про різницю між медичним висновком і е-лікарняним ➡️ https://t1p.de/i113l.

➡️ Інструкція користувача щодо формування та подання заяв-розрахунків до ПФУ — за посиланням https://t1p.de/53eer.

👉 Більше новин та актуальної інформації дивіться на вбресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області:

сайті — https://www.pfu.gov.ua/dn,

фейсбук-сторінці — https://www.facebook.com/dn.pfy,

телеграм-каналі — https://t.me/PensFond_dn,

ютуб-каналі — https://www.youtube.com/@gu_pfu_dn,

інстаграм — https://www.instagram.com/gu.pfu.dn,

TikTok — https://www.tiktok.com/@gu_pfu_dn.

 

За матеріалами Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора