A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

НА ОБЛАСНІЙ НАРАДІ ОБГОВОРИЛИ ОРІЄНТОВНІ ОБСЯГИ ЗБИТКІВ ВІД ОЗБРОЄНОЇ АГРЕСІЇ РФ

Дата: 16.01.2024 16:43
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

 

 

16 січня голова Донецької облдержадміністрації, начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін провів онлайн-нараду з організації підготовки інформації про кількість заявників, об'єкти, орієнтовні обсяги шкоди та збитків, яких Донеччина зазнала через озброєну агресію рф.

 

У нараді взяли участь голова Бахмутської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Сергій Кальян і начальники військових адміністрацій населених пунктів Бахмутського району.

 

Очільник області зазначив, що у 2023 році 40 країн світу створили Реєстр збитків, завданих Україні російською федерацією. Цей Реєстр є першою складовою майбутнього міжнародного компенсаційного механізму.

 

«З грудня 2023 року Постановою Кабінету Міністрів України місцеві органи виконавчої влади та самоврядування визначені відповідальними за розрахунок збитків за напрямами, збір та збереження інформації. Наші люди та наші громади настраждались достатньо, вони заслуговують на компенсацію з арештованих грошей російської федерації. Наше завдання –  зробити все, щоб отримати ці кошти на відновлення громад та допомогти мешканцям області», – наголосив Вадим Філашкін. Також він додав, що Міністерство юстиції вже розпочало підготовку, і керівництво області має надати всю необхідну інформацію для відновлення регіону.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора