A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

НА ЗАСІДАННІ ОБЛАСНОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЕВАКУАЦІЇ НАГОЛОШЕНО НА ПОСИЛЕННІ ЗАХОДІВ З ОБОВ’ЯЗКОВОЇ ЕВАКУАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ

Дата: 25.12.2023 18:37
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

 

 

25 грудня голова Бахмутської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Сергій Кальян узяв участь у засіданні обласної комісії з питань евакуації, яку в режимі відеоконференції проводив голова обласної комісії з питань евакуації, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

На засіданні мова велася про необхідність посилення заходів з обов’язкової евакуації з окремих населених пунктів Донецької області, де існує вірогідність початку ведення активних бойових дій. У обговоренні проблемних питань взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, очільники районних військових адміністрацій, правоохоронці та рятувальники.

Вадим Філашкін наголосив, що постійні обстріли населених пунктів області, об’єктів паливно-енергетичного комплексу, інших критичних об’єктів інфраструктури з боку російських найманців  призводять до людських втрат і несуть реальну загрозу життю та здоров’ю мешканців тих населених пунктів, де поки що обстановка більш-менш стабільна, але у будь-який час може погіршитись. Він зазначив: «Ми повинні чітко розуміти, які сили і засоби будуть залучатися до проведення заходів з обов’язкової евакуації населення у разі її необхідності, наскільки вони до цього готові, і яким чином буде організовано їх взаємодію».

За інформацією директора департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації Ігоря Бойка, станом на сьогоднішній день спостерігається значне збільшення кількості обстрілів з різних видів озброєння з боку збройних формувань рф по населених пунктах і об’єктах енергетичного комплексу області.

За підсумками проведення засідання обласної комісії з питань евакуації було вирішено продовжити обов’язкову евакуацію з населених пунктів Донеччини, насамперед з тих, де зараз збільшилася загроза життю та здоров’ю людей. Під час евакуації повинні бути враховані особливі потреби громадян з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, в тому числі тих, які перебувають у закладах охорони здоров’я, освіти та соціального захисту, а також дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора