A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

За тиждень ДТЕК Донецькі електромережі відновив світло для 386 тисяч родин

Дата: 19.12.2023 12:35
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

 

 

Через аномальну негоду, яка тримається на Донеччині вже тиждень, в області оголошена надзвичайна ситуація регіонального рівня. Сильне обмерзання, ожеледиця, часом – вітер та дощ, а потім знову мороз спричинили масове падіння дерев, а відтак – серйозні аварії на електромережах. Не вщухали в Донецькій області і бойові дії. Загалом за тиждень фахівці ДТЕК Донецькі електромережі відновили світло для 386 тисяч родин та повернули електропостачання у 420 населених пунктів. Попри негоду, що триває, та бойові дії енергетики продовжують відновлювати електропостачання, щоб повернути світло усім клієнтам, знеструмленим через негоду та обстріли – де це є можливим. 

Негода та бойові дії спричинили масові відключення енергомереж на Донеччині минулого тижня. За тиждень енергетики відновили електропостачання 304 населених пунктів, знеструмлених через аномальну негоду. Та повернули світло для 309 тисяч родин. Наразі вже відновлені найбільші енерговузли та підключені об’єкти критичної інфраструктури, знеструмлені через негоду. Енергетики працюють попри втому та колосальні навантаження. Минулого тижня допомогти з пришвидшенням ремонтів приїхали колеги з Дніпра, Одеси та Київської області. Цього тижня на допомогу їдуть ще декілька бригад наших колег з інших областей.

У відновленнях сьогодні задіяні 79 бригад. Вони працюють над відновленням електрики ще для 12 тисяч домогосподарств.

Не вщухали в Донецькій області й бойові дії. За тиждень вдалося відремонтувати низку пошкоджень та повернути світло у 117 населених пунктах для 77 тисяч родин, чиї оселі були знеструмлені через обстріли.

Аномальна негода триває на Донеччині вже тиждень. Ваги крижаного панциру не витримували дерева, які масово падали практично в кожному дворі та спричиняли аварії на мережах. Самі лінії вкрилися шаром льоду подекуди втричі товщим за діаметр проводу. Такого навантаження подекуди не витримували не тільки лінії, але й опори. На дорогах – ожеледиця. Енергетики були змушені тракторами дотягувати службову техніку до місць ремонтів.

Негода пройшла в два етапи – щойно минулого тижня енергетики відновили електропостачання основних вузлів, як почалася чергова хвиля негоди, яка призвела до нових знеструмлень.

Через аномальні погодні умови 15 грудня на Донеччині рішенням обласної комісії ТЕБ та НС оголошено надзвичайну бситуацію регіонального рівня.

Нагадуємо про необхідність дотримання правил електробезпеки:

  • при сильному вітрі не можна перебувати поблизу ліній електропередачі;
  • не наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 8-12 метрів і ні в якому разі не торкатися його;
  • При виявленні проводів, що впали на землю, обірваних або провислих проводів, відкритих дверей і люків електроустановок, а також пошкоджених опор, прохання повідомляти про це до кол-центру енергокомпанії або в приватних повідомленнях на нашій сторінці в Фейсбук.

У разі відсутності світла, будь ласка, повідомте нам про це у зручний для вас спосіб: через дистанційні канали обслуговування: сайт ДТЕК Донецькі електромережі, сторінка компанії у Facebook. Також можна звернутися до кол-центру: +38 (093/099) 450 0 473, проте це може зайняти більше часу через велику кількість дзвінків.

Енергетики 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло. Тільки так разом і спільними діями ми зможемо вистояти і перемогти ці темні часи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора