A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Негода привела до нових відключень на Донеччині – енергетики працюють над їх усунунням

Дата: 15.12.2023 11:49
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

 

 

На Донеччині знову крижаний дощ. Ситуація ускладнюється сильним вітром та практично відсутністю можливістю проїзду за містом. За ніч через черговий виток негоди відключилася від електропостачання 1041 трансформаторна підстанція. Через це без світла залишився 91 населений пункт, знову знеструмлені домівки 89 тисяч родин. На ранок вдалося відновити світло для 5 тисяч родин у 9 населених пунктах Донеччини. 

Крижаний дощ та сильний вітер спричинили нові знеструмлення на Донеччині. За ніч через негоду знеструмилася 1041 трансформаторна підстанція. Крім того знеструмлені 24 лінії 110 кВ та 38 ліній 35 кВ.

На ранок фахівці енергокомпанії змогли відновити роботу 48 трансформаторних підстанцій та повернути світло повернулося у 9 населених пунктів. З електрикою домівки 5 тисяч родин.

Погодні умови не змінюються, відключення продовжуються.

В першу чергу фахівці відновлюють енергопостачання соціально значущих споживачів — лікарні, водогони, котельні, великі ділянки з найбільшою кількістю знеструмлених будинків і квартир. Також в пріоритеті ремонт високовольтних ліній 35-110 кВ, що живлять основну частину клієнтів, далі 6-10 кВ. І після відновлення енергооб’єктів високої та середньої напруги, фахівці приступають до відновлення роботи ліній 0,4 кВ, які безпосередньо живлять будинки клієнтів.

Негода триває, так само тривають бойові дії. Енергетики продовжать працювати в посиленому режимі, допоки не повернуть світло скрізь, де це можливо. Однак просимо жителів області з розумінням поставитися до можливих затримок з відновленням – негода дуже масштабна і не припиняється. Щойно ми відновлюємо енерговузол, як він знову відключається.

Над відновленнями працює 79 бригад фахівців ДТЕК Донецькі електромережі та колег з Дніпра, Одеси та Київської області.

Також нагадуємо про необхідність дотримання правил електробезпеки:

  • при сильному вітрі не можна перебувати поблизу ліній електропередачі;
  • не наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 8-12 метрів і ні в якому разі не торкатися його;
  • При виявленні проводів, що впали на землю, обірваних або провислих проводів, відкритих дверей і люків електроустановок, а також пошкоджених опор, прохання повідомляти про це до кол-центру енергокомпанії або в приватних повідомленнях на нашій сторінці в Фейсбук.

У разі відсутності світла, будь ласка, повідомте нам про це у зручний для вас спосіб: через дистанційні канали обслуговування: сайт ДТЕК Донецькі електромережі, сторінка компанії у Facebook. Також можна звернутися до кол-центру: +38 (093/099) 450 0 473, проте це може зайняти більше часу через велику кількість дзвінків.

Енергетики 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло. Тільки так разом і спільними діями ми зможемо вистояти і перемогти ці темні часи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора