A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення після негоди: світло повернули в оселі ще 43 тисяч родин

Дата: 14.12.2023 14:00
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

 

 

Намерзання льоду на Донеччині продовжує спричиняти падіння дерев. Пошкодження мереж тривають. Подекуди дерева падають на вже відремонтовані лінії. Безпекова ситуація в регіоні також залишається складною. Незважаючи на це за останню добу аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі відновили світло в 62 населених пунктах. Знову з електрикою 43 тисячі родин. Енергетики докладають максимум зусиль для відновлення електропостачання. Для пришвидшення робіт залучені також бригади наших колег з інших регіонів.

На Донеччині тримається температурний режим, який не дозволяє розтанути крижаному покриву. Ваги льоду не витримують не тільки старі, але й досить молоді дерева. Так само подекуди не витримують надмірної ваги лінії електропередач та опори. Електрообладнання також постійно пошкоджується падіннями зелених насаджень.

За добу фахівці енергокомпанії змогли відновити роботу 595 трансформаторних підстанцій, 7 ліній 110 кВ, 6 ліній 35 кВ, 4 підстанцій 110 кВ та 8 підстанцій 35 кВ. Завдяки цьому світло повернулося у 62 населених пункти, знеструмлений через негоду. З електрикою домівки 43,2 тисяч родин.

Відключення через негоду тривають. Аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі працюють над поверненням світла у 168 населених пунктів для 40 тисяч родин.

Над відновленнями працює понад 60 бригад фахівців ДТЕК Донецькі електромережі.

Негода триває, так само тривають бойові дії. Енергетики продовжать працювати в посиленому режимі, допоки не повернуть світло скрізь, де це можливо. Однак просимо жителів області з розумінням поставитися до можливих затримок з відновленням – негода дуже масштабна.

Також нагадуємо про необхідність дотримання правил електробезпеки:

  • при сильному вітрі не можна перебувати поблизу ліній електропередачі;
  • не наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 8-12 метрів і ні в якому разі не торкатися його;
  • При виявленні проводів, що впали на землю, обірваних або провислих проводів, відкритих дверей і люків електроустановок, а також пошкоджених опор, прохання повідомляти про це до кол-центру енергокомпанії або в приватних повідомленнях на нашій сторінці в Фейсбук.

У разі відсутності світла, будь ласка, повідомте нам про це у зручний для вас спосіб: через дистанційні канали обслуговування: сайт ДТЕК Донецькі електромережі, сторінка компанії у Facebook. Також можна звернутися до кол-центру: +38 (093/099) 450 0 473, проте це може зайняти більше часу через велику кількість дзвінків.

Енергетики 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло. Тільки так разом і спільними діями ми зможемо вистояти і перемогти ці темні часи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора