A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

НА ДОНЕЧЧИНІ ВШАНУВАЛИ ЛІКВІДАТОРІВ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

Дата: 14.12.2023 13:52
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

 

 

Меморіальний захід до Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за участю заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна та заступниці голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної відбувся сьогодні, 14 грудня, на Донеччині.  

У заході також взяли участь керівництво Покровської районної та міської військових адміністрацій, представники Національної поліції України в Донецькій області, ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях, ГУ ДСНС та Прокуратури Донеччини. 

«Сьогодні Донеччина разом з усією країною вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Насамперед, це день мужніх та сміливих людей, які прийняли доленосний виклик. Вони захищали не тільки нашу країну, а й все людство від впливу радіації!», - наголосив Вадим Філашкін. 

Учасники заходи поклали квіти до пам’ятника ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 

«Щорічно саме цього дня ми вшановуємо пам'ять тих, хто поклав своє життя і зупинив розповсюдження радіації. Донецька область продовжує працювати з відповідною категорією осіб щодо їх соціального захисту. Продовжують діяти як державні, так і обласні програми. Ми закінчуємо щорічну виплату за рахунок обласного бюджету. Вона буде виплачена усіх ліквідаторам, які подали  відповідний пакет документів незалежно  від того, перебувають вони на території Донеччини чи евакуйовані в інші регіони. На ці цілі виділено 2 млн грн, але поки не всі подались. На сьогодні це до 60% від загальної кількості. Згідно нових змін до законодавства всі 3746 громадян отримали нові посвідчення та всі обліковані», - зазначила заступниця начальника Донецької ОВА Юлія Костюніна.

Нагадаємо, День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Україні відзначається щорічно 14 грудня згідно з Указом Президента України від 10 листопада 2006 року № 945/2006.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора