A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Зміни в порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

Дата: 22.11.2023 20:17
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

 

Урядом 21 листопада 2023 року внесені зміни постанов Кабінету Міністрів України щодо взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та надання їм допомоги на проживання.

Зокрема, вказані зміни стосуються внутрішньо переміщених осіб, які:

деякий час проживали за кордоном, мають право звернутися із заявою про отримання допомоги на проживання через 15 робочих днів після повернення на територію України. Таке право надано особам, які вперше звертаються за отримання допомоги на проживання;

повернулись в Україну після 01 серпня 2023 року, але раніше втратили допомогу через перебування за кордоном понад 30 днів, виплату призначитимуть за особистим зверненням. Виплата призначатиметься на 6 місяців;

отримували допомогу до 01 вересня 2023 року та втратили на неї право/відмовилися від неї, у разі повторного переміщення в результаті обов’язкової евакуації після 01 серпня 2023 року особи, зможуть отримувати допомогу протягом ще 6 місяців.

Крім цього, внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати допомогу на проживання протягом 3 місяців після дати завершення бойових дій (можливих бойових дій) або тимчасової окупації у населених пунктах, із яких вони перемістилися. Раніше виплати припинялися на наступний місяць.

Також у допомозі на проживання для внутрішньо переміщених осіб запроваджено додаткові інструменти стимулювання внутрішньо переміщених осіб працездатного віку до працевлаштування.

Зокрема, для тих ВПО, яким допомога призначатиметься з моменту ухвалення цих змін, та які є працездатного віку, але не працюють, протягом трьох місяців після призначення допомоги потрібно буде або стати на облік в Державну службу зайнятості, або отримати іншу допомогу за програмами Мінекономіки щодо працевлаштування, або ж працевлаштуватися, зареєструватися як ФОП чи отримати ваучер на навчання тощо.

 

За матеріалами сайту Донеької облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора