A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

На Донеччині погіршаться погодні умови

Дата: 15.11.2023 15:48
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

 

За даними Донецького регіонального центру з гідрометеорології, у Донецькій області вночі з 15 на 16 листопада очікується туман з видимістю 200-500 м, який збережеться до ранку 16 листопада.

Фахівці рекомендують водіям під час керування автомобілем в тумані дотримуватися наступних порад:

знизити швидкість руху;

за наявності протитуманних фар включити їх спільно з ближнім світлом;

тримати безпечну дистанцію з іншими автомобілями;

при зупинці включити аварійну світлову сигналізацію;

уникати різких маневрів на дорозі.

Швидкість залежить від щільності туману і, відповідно, умов видимості. Вона повинна бути менше половини видимої відстані. 

Наприклад, при видимості 20 метрів, швидкість не повинна перевищувати 10 км/ч. У ситуації попадання в смугу дуже щільного туману (видимість близько двох метрів), краще припинити рух.

Як правило, густий туман швидко розсіюється. У разі зупинки, орієнтуючись що знаходиться на узбіччі предметів (будинків, дерев, парканів), слід поступово притиснутися до узбіччя справа. А по можливості повністю з’їхати з дороги. При цьому потрібно обов’язково позначити місце знаходження транспортного засобу включенням протитуманних фар або ближнього світла, габаритних вогнів.

Більш уважними слід бути пішоходам і велосипедистам. По можливості потрібно використовувати флікери і жилети зі світловідбиваючими вставками.

 

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністраації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора