A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Види добровільної сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування

Дата: 22.09.2023 12:48
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

 

 

📄 Добровільна участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування — це простий спосіб здійснювати добровільні страхові внески для збільшення власних пенсійний виплат у майбутньому або для адресної підтримки пенсіонерів.

Існують 4 види добровільної сплати коштів.

🔹 Доплата до мінімального страхового внеску

Якщо сплачена сума страхового внеску була менша за мінімальну, можна здійснити доплату до мінімального страхового внеску в такий спосіб, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою за мінімальний страховий внесок.

🔸 Добровільна сплата єдиного внеску за поточні періоди

Суми сплачених страхових внесків зараховуються за місяць, у якому надійшли кошти на рахунок Пенсійного фонду України. Цей місяць буде зараховано до страхового стажу та за нього буде враховано заробітну плату — для незастрахованих осіб, а для застрахованих — буде збільшено зарплату для обчислення пенсії.

🔹 Добровільна сплата єдиного внеску за попередні періоди

Особи беруть добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування протягом строку, визначеного в договорі про добровільну участь, але не менше одного року, крім договорів про одноразову сплату.

🔸 Благодійні пожертви на виплату пенсій

Будь-якою юридичною або фізичною особою, громадянином, який проживає в Україні або за кордоном, може бути сплачена певна сума коштів, яка буде спрямована на пенсійні виплати конкретному пенсіонеру або буде використана як додатковий фінансовий ресурс Фонду.

✅ Відповідно до Закону України від 09.07.2003 № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» добровільну участь у пенсійному страхуванні можуть брати як застраховані, так і незастраховані особи старші 16 років.

👉 Умовами участі є:

1) наявність інформації про таких осіб в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;

2) таким особам не призначено пенсію в солідарній системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

📌 Укласти договір про добровільну сплату страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування з Пенсійним фондом України можна на https://portal.pfu.gov.ua — дивіться інструкцію за посиланням http://surl.li/kwoww та відеоінструкцію ➡️ http://surl.li/kwpas.

▶️ Як оформити благодійні пожертви в солідарній системі пенсійного забезпечення, — дивіться у відеоінструкції ➡️ http://surl.li/kwoye.

За матеріалами Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора