A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

12 вересня - День звільнення Святогір’я від російської окупації

Дата: 12.09.2023 08:25
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

 

12 вересня 2022 року від російської окупації було звільнено Святогір’я.

Навесні 2022 року поблизу Святогірська тривали важкі бої, а на початку червня місто та навколишні села захопила російська армія. Операція зі звільнення Святогір’я розпочалася орієнтовно у другий тиждень вересня. Аби зайти в місто, українські військові скористалися човнами. В окупації Святогір’я перебувало 101 день.

За цей час російські війська зруйнували та пошкодили значну кількість будівель у самому Святогірську та майже повністю зруйнували Богородичне, Мазанівку, Краснопілля, Долину – там йшли піші бої, тому майже жодного цілого будинку немає.

Протягом окупації Святогір’я жертвами окупаційної влади стали десятки людей. Ще більше людей, на жаль, не пережили обстрілів та влучань, які фактично зрівняли з землею більшість будівель у місті та навколишніх селах. А у пансіонаті поблизу Святогірської Лаври СБУ викрила катівні, які облаштували окупанти. Там тримали місцевих мешканців, які підтримували Україну. Під час попереднього обшуку поліцейські знайшли предмети, які вказують на те, що людей у тих катівнях нівечили та катували.

Сьогодні, попри відносну близькість лінії фронту, громада відновлюється, заліковуючи рани, нанесені війною. Щиро віримо, що зовсім скоро Святогір’я відновить свій статус Перлини Донеччини.

 

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора