A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ВІДБІР КАНДИДАТІВ ДЛЯ ВКЛЮЧЕННЯ ДО СКЛАДУ РАДИ З ПИТАНЬ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Дата: 21.08.2023 17:50
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

 

 

 

21 серпня представники Бахмутської райдержадміністрації, районної військової адміністрації взяли участь у вебінарі «Положення про Ради з питань ВПО: всі нововведення згідно з постановою КМУ», який проведено БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез».

 

На вебінарі були обговорені основні завдання Рад з питань внутрішньо переміщених осіб і процес їх взаємодії з органами місцевого самоврядування, рекомендації щодо їх створення. Учасники вебінару поділилися регіональним досвідом інтеграції ВПО на новому місці проживання.

 

4 серпня Уряд затвердив Типове положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб. Воно регулює діяльність Рад з питань ВПО, визначає їх склад і завдання, а також рекомендує державним (військовим) адміністраціям і органам місцевого самоврядування створювати такі ради для інтеграції ВПО до приймаючих громад.

 

Звертаємо увагу!!!

Наразі продовжується відбір кандидатів для включення до складу Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Бахмутській районній державній адміністрації, районній військовій адміністрації (далі – Рада).

 

Увійти до складу Ради можуть:

  • внутрішньо переміщені особи, місцем фактичного проживання яких згідно з довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи є адміністративно-територіальна одиниця, яка є адресою останнього задекларованого/зареєстрованого місця проживання внутрішньо переміщеної особи, на юрисдикцію якої поширюються повноваження органу, при якому утворено Раду, в тому числі, які є представниками суб’єктів господарювання та в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності та активи;
  • представники від громадських об’єднань, в статуті яких визначено, що їх діяльність спрямована на забезпечення та захист прав внутрішньо переміщених осіб і реалізацію проектів у межах адміністративно-територіальної одиниці, на юрисдикцію якої поширюються повноваження органу, при якому утворено Раду.

 

Відбір членів Ради здійснюється на підставі поданих внутрішньо переміщеними особами та представниками громадських об’єднань документів, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 04.08.2023 № 812, в електронній та/або паперовій формі.

Документи від кандидатів до Ради будуть прийматися до 29 серпня 2023 року включно управлінням соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації на адресу: бульвар Слави, буд. 46, м. Дніпро або на електрону пошту bahmutskoirdaupszn@gmail.com .

 

Додаткові питання необхідно направляти на електронну пошту bahmutskoirdaupszn@gmail.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора