A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

У КИЄВІ ВІДБУЛОСЯ ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ «БАХМУТ – ОБЛИЧЧЯ ГЕНОЦИДУ1942-2022»

Дата: 02.08.2023 16:07
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

 

У Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр» (м. Київ) за підтримки Донецької обласної військової адміністрації, Бахмутської міської військової адміністрації, Міністерства культури та інформаційної політики України відбулося відкриття виставки «Бахмут – обличчя геноциду 1942-2022». Організаторами виставки є Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр», Бахмутський краєзнавчий музей, Українська асоціація професійних фотографів.

Експозиція включає спогади свідків подій 1941-1943 років, архіви Бахмутського краєзнавчого музею, документальні фото Бахмута 2022 – 2023 років Костянтина і Влади Ліберових, Сергія Коровайного, Андрія Дубчака та Георгія Іванченка, роботи Клеменса фон Ведемеєра, в основі яких - хроніка капітана Вермахту Фрайхера Харальда фон Віінґгофф-Ріша.

Виставка проводить паралель між минулим та сучасним і має на меті показати обличчя нового геноциду на українській землі.

Події, які сталися у січні 1942 року, коли понад 3000 євреїв та інших мешканців Бахмута німцями було ув'язнено в підвалі колишньої будівлі НКВС, і протягом кількох днів люди перебували там без їжі та води. Потім частину бранців розстріляли, а решту - живцем замурували в покинутій штольні алебастрової шахти. І події, які відбуваються в сьогоднішній реальності в місті Бахмут, перегукуються: за місто вже рік йдуть пекельні бої, у ньому не залишилося жодної вцілілої будівлі, місцеві мешканці залишилися без житла і вимушені були виїхати.

Відвідати виставку можна з 1 по 31 серпня 2023 у виставковому центрі «Жива пам'ять», Бабин Яр, вул. Юрія Іллєнка, 46 А. Графік роботи: понеділок - п’ятниця 10:00-19:00, субота-неділя – 11:00-18:00.

Вхід безкоштовний.

За інформацією управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора