A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ЄВРОПЕЙСЬКА ПРАВДА. МІЖНАРОДНА БЕЗПЕКА ТА ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ УКРАЇНИ. СЕЙМ ЛИТВИ: САМІТ У ВІЛЬНЮСІ ПОВИНЕН ЗАПРОСИТИ УКРАЇНУ В НАТО

Дата: 06.04.2023 14:48
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

 

Литовський парламент у четвер одноголосно схвалив резолюцію, у якій міститься пункт про необхідність офіційно запросити Україну приєднатися до НАТО на саміті Альянсу, що пройде у Вільнюсі у липні.

 

Про це, як повідомляє «Європейська правда»,  –  інформує LRT.

В ухваленому документі сказано, що необхідно запросити Україну «приєднатися до НАТО у ролі держави-члена» на саміті НАТО у Вільнюсі. 

При цьому парламентарі підкреслили, що «підписати протоколи про вступ і запустити процес ратифікації потрібно, щойно дозволять умови».

 

Згідно з резолюцією, яку подали представники різних політичних груп, запрошення України було б стратегічним рішенням НАТО, спрямованим на досягнення миру в Україні та Європі.

 

У документі також підкреслена необхідність значного посилення передової оборони і стримування в Балтійському регіоні та в усій східній частині НАТО, а також збільшення сухопутних сил Альянсу, які постійно дислокуються в Литві, до рівня бригади.

 

Резолюція також закріплює прагнення посилити інтегровану протиповітряну і протиракетну оборону, в тому числі можливості протиповітряної оборони у Литві і в усьому регіоні.

Також документ закріплює прагнення забезпечити готовність приймати війська союзників на території країни.

 

Литва вперше прийматиме саміт НАТО 11-12 липня. У ньому візьмуть участь близько 40 делегацій з країн-членів і партнерів НАТО.

 

https://www.eurointegration.com.ua/news/2023/04/6/7159316/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора