A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Інформація за підсумками роботи Соледарської міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області у 2022 році

Дата: 26.01.2023 10:55
Кількість переглядів: 254

Фото без опису

 

Для забезпечення дії Конституції та законів України, на виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану», на підставі Указу Президента України № 469/2022 від 4 липня 2022 року «Про утворення військових адміністрацій населених пунктів у Донецькій області» утворено Соледарську міську військову адміністрацію Бахмутського району Донецької області. Протягом 2022 року військовою адміністрацією проводилась робота по забезпеченню виконання повноважень та завдань, визначених Законом України «Про правовий режим воєнного стану».

 

Бюджет

Відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України бюджет Соледарської міської територіальної громади на 2022 рік був затверджений рішенням Соледарської міської  ради від 22.12.2021 року № 8/14-439.

Виконання бюджету територіальної громади до 24 лютого 2022 року та під час дії правового режиму воєнного стану здійснювалося виконавчим комітетом міської ради, а після утворення Указом Президента України від 04 липня 2022 року № 469/2022 військовою адміністрацією відповідно до повноважень, наданих Законом України "Про правовий режим воєнного стану", з урахуванням повноважень,  передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану».

Протягом дії правового режиму воєнного стану видатки бюджету територіальної громади здійснювалися з урахуванням черговості платежів, встановленої постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».

За 2022 рік до загального фонду бюджету Соледарської міської територіальної громади надійшло 140,666 млн грн власних та закріплених доходів, що на 35 % або на 75,878 млн грн менше у порівнянні з 2021 роком, в тому числі в результаті зарахування (відповідно до положень статті 28 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з метою сталого проходження опалювального періоду 2021/2022 років) додаткових 4 % податку на доходи фізичних осіб 4,529 млн грн.

Такий стан виконання дохідної частини бюджету Соледарської міської територіальної громади в умовах збройної агресії російської федерації проти України пояснюється, в першу чергу, тим, що частина її території, наразі, знаходиться в тимчасовій окупації та в районі активних бойових дій, що зумовило знищення, пошкодження, призупинення діяльності, вимушену релокацію підприємств, які здійснювали свою діяльність на території громади (бюджетоутворююче підприємство ДП «Артемсіль» та ТОВ «Кнауф Гіпс Донбас» призупинили свою трудову діяльність, що призвело до значного скорочення штатної чисельності працівників та звільнення у зв’язку зі зміною місця проживання працівників), з подальшою перереєстрацією частини підприємств за межами регіону тощо, а також прийняттям на державному рівні законодавчих змін щодо запровадженням низки податкових пільг.

За 2022 рік до загального фонду бюджету міської територіальної громади надійшло 46,511 млн грн міжбюджетних трансфертів з державного бюджету.

Згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» передбачена реверсна дотація у бюджеті Соледарської міської територіальної громади у сумі 8,245 млн грн та зазначимо, що протягом дії правового режиму воєнного стану по територіях на яких ведуться бойові дії, або тимчасово окупованих, перерахування реверсної дотації до державного бюджету не здійснюється. На перерахування реверсної дотації до планових призначень склало 7,100 млн.грн. 

Видаткова частина загального фонду бюджету міської територіальної громади з урахуванням видатків, що здійснюються за рахунок трансфертів з бюджетів інших рівнів, виконана в сумі 115,928 млн грн, з них на утримання бюджетних установ соціально-культурної сфери (заклади освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури та спорту, соціального захисту) спрямовано 80,961 млн грн.   

Незважаючи на напружений стан виконання бюджету Соледарської міської територіальної громади в умовах збройної агресії російської федерації проти України, було забезпечено своєчасну та у повному обсязі виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери із нарахуваннями на неї по закладах, що фактично здійснювали свою діяльність, а також оплату простою (з урахуванням особливостей, внесених з цього питання до законодавчих та нормативно-правових актів в умовах дії правового режиму воєнного стану).

Крім того, згідно із законодавчо визначеними повноваженнями щодо залучення коштів місцевих бюджетів на виконання місцевих програм були передбачені кошти для впровадження повноважень місцевих органів влади в різних сферах діяльності, в тому числі з урахуванням впливу правового режиму воєнного стану.

Так, для забезпечення населення Соледарської міської територіальної громади якісними комунальними послугами, підготовку до опалювального сезону 2022/2023 років в умовах активних бойових дій на території області, нестабільного постачання електричної енергії було спрямовано 1,633 млн грн для надання фінансової підтримки комунальним підприємствам Соледарської міської територіальної громади. За рахунок цих коштів, в першу чергу, забезпечена виплата заробітної плати працівникам цих підприємств.

Протягом 2022 року кошти місцевого бюджету спрямовувалися на заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, задоволення продовольчих потреб цивільного населення, евакуацію/вивезення/переміщення цивільного населення із місцевості, де ведуться бойові дії, та небезпечних територій у безпечні місця, зокрема на оплату транспортних послуг, пально-мастильних матеріалів, облаштування місць розміщення громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце проживання/перебування, оплату інших заходів, спрямованих на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану. Обсяг коштів бюджету міської територіальної громади, що спрямований на надання допомоги населенню, в тому числі для його евакуації, облаштування місць масового перебування, придбання вугілля, дров складає 7,204 млн грн.

За рахунок коштів бюджету територіальної громади відповідно до рішення Соледарської міської ради від 23.02.2022 року «Про передачу коштів у 2022 році з бюджету Соледарської міської територіальної громади до районного бюджету Бахмутського району у вигляді міжбюджетного трансферту» та розпорядження голови Соледарської міської ради від 05.04.2022 року №44р «Про внесення змін до рішення міської ради від 22 грудня 2021 року №8/14-439 «Про бюджет Соледарської міської  територіальної громади на 2022 рік» здійснювалися заходи з територіальної оборони,  а також з метою  посилення зміцнення обороноздатності держави в межах повноважень, наданих законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про правовий режим воєнного стану», «Про основи національного спротиву».

У 2022 році було організовано та здійснено роботу із безоплатного забезпечення деревиною паливною населення Соледарської міської територіальної громади як такої, територія якої є прилеглою до зони проведення воєнних (бойових) дій, зокрема за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету на зазначені цілі витрачено 1,483 млн грн.

 

Надання адміністративних послуг

 

Загальна кількість послуг, яка надається через центр надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП) складає 104 послуги, з них послуги міської ради - 92 та послуги визначені  розпорядженням КМУ від 16.05.2014 №523 - 12.

Всього з початку року було надано 573 послуги , суб'єктом надання яких є відповідна міська рада. З реєстрації місця проживання 405, у тому числі: видача витягу з Реєстру територіальної громади 115. Послуги соціального характеру 132, у тому числі довідки про взяття на облік ВПО 132. Послуги з реєстрації актів цивільного стану 36.

У зв’язку з активними бойовими діями на території Соледарської міської громади відновити послуги, які надаються через центр надання адміністративних послуг послуги не має можливості.

 

Звернення громадян

 

На виконання забезпечення гарантування та реалізації конституційного права на звернення, викладеного у Конституції України, Законі України «Про звернення громадян», Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні», Указі Президента України від 07.02.2008 № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», постанові Кабінету Міністрів України від 24.05.2008 № 858 «Про затвердження Класифікатора звернень громадян», Соледарською міською військовою адміністрацією Бахмутського району Донецької області протягом 2022 року проводилась робота щодо розгляду звернень громадян, вирішення порушених у зверненнях питань.

Протягом 2022 року до Соледарської міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області надійшло 38 звернень громадян.

Це питання:

комунального господарства -12,

соціального захисту -23,

інше -3.

З них:

вирішено позитивно -37 звернень;

роз’яснено - 0 звернень

направлено за належністю – 0 звернень.

в стадії розгляду – 1звернення (термін виконання – січень 2023 року).

У зв’язку із введенням воєнного стану в Україні та активними бойовими діями на території Соледерської громади, заявники мають змогу надсилати листи зі зверненнями електронною поштою (soledar.va@dn.gov.ua), звертатися за допомогою месенджеру Viber (+380932338965) та дзвонити за телефоном для звернень громадян (+380932338965).

Небезпечна ситуація, яка склалася на території Соледарської міської територіальної громади не дозволяє проводити особисті прийоми керівництва, але Соледарська міська військова адміністрація й надалі спрямовує роботу щодо:

надання обґрунтованих та повних відповідей за зверненнями громадян, із дотриманням строків, установлених  законодавством;

приділення особливої уваги вирішенню проблем, з якими звертаються ветерани війни  та  праці, інваліди,  громадяни,  які постраждали   внаслідок   Чорнобильської  катастрофи,  багатодітні сім'ї,  одинокі  матері  та  інші   громадяни,   які   потребують соціального захисту та підтримки;

             з'ясування причин, що породжують повторні звернення громадян, систематичного     аналізу випадків безпідставної відмови   в задоволенні  законних  вимог  заявників,  проявів упередженості, халатності та формалізму при розгляді звернень.

Підсумки роботи зі зверненнями громадян за 2022 рік свідчать про те, що робота з звернення громадян у Соледарській міські військовій адміністрації Бахмутського району Донецької області є системною та результативною, але потребує постійного вдосконалення з урахуванням діє воєнного стану. Робота зі зверненнями громадян є важливим напрямом у діяльності Соледарської міської військової адміністрації Бахмутського району Донецької області.

 

Житлово-комунальне господарство

 

З дня початку повномасштабної військової агресії російської федерації проти України на території громади  зруйновано або пошкоджено об’єктів, зокрема:

житлового фонду – 599 будинків;

127 об’єктів інфраструктури;

у водопровідно-каналізаційному господарстві – зруйновано 2 водопровідні насосні станції та водопровідно-каналізаційні мережі;

у тепловому господарстві – пошкоджено 5 котельнь, 25 км. теплових мереж;

зруйновані майже всі мережі газопостачання.

У зв’язку з відсутністю газопостачання, електропостачання, водопостачання на території громади та пошкодженням об’єктів критичної інфраструктури  для підтримки населення під час проходження опалювального сезону 2022-2023 року на території Соледарської міської територіальної громади за рахунок коштів місцевого бюджету на суму 3 млн 630тис 450грн. та за рахунок коштів державного бюджету у сумі 2 млн 90тис. Управлінням житлово-комунального господарства Бахмутського району Донецької області було придбано, а саме: вугілля - 861 тонна, 3 дизельних генератора 5-9кВт;  печей буржуйок - 40 штук;  булер’янів -10 штук; дизельного палива для генераторів – 1780 л.; ємкостей для води 500 л - 9 штук; ємкість для води на 5 м3 – 1 штука; ємкість для палива на 3 м3 – 2 штуки; електрообігрівачи 2 кВт.- 10 штук; насоси для скважин -2 штуки; термопушки 2-3 кВт. - 4 штуки, інші комплектуючі та транспортні послуги.

Для забезпечення деревиною паливною населення територіальної громади як такої, територія якої є прилеглою до зони проведення воєнних (бойових) дій, зокрема за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету придбано 824 м3 деревини на суму 1,483 млн грн.

Комунальному підприємству «Комунальник» для перевезення гуманітарної допомоги, вугілля та деревини надано для користування вантажний автомобіль МАЗ, який Соледарська МВА отримала за договором тимчасового користування від Світлодарської МВА. 

 

Дорожнє господарство, транспорт та зв’язок

 

В комунальній власності громади загальна кількість доріг складає -120, 7 км., у тому числі в твердим покриттям 77,7 км., загальна площа доріг комунальної власності - 600418 м2.

В І кварталі 2022 році було витрачено кошти з місцевого бюджету Соледарської міської територіальної громади на обслуговування доріг у сумі 512 тис 110грн

Пасажирські перевезення по території громади не здійснюються.

Мобільний зв’язок відсутній.

 

Освіта

 

Заклади загальної середньої освіти після вимушеної оптимізації: 11 ЗЗСО було об’єднано в два (Бахмутська ЗОШ та Соледарська ЗОШ № 13 з поглибленим вивченням англійської мови). Станом на початок 2023 року 997 здобувачів освіти охоплені освітніми послугами, що становить 100% від всієї кількості учнів. З метою збереження життя та здоров’я всіх учасників освітнього процесу під час дії періоду воєнного стану в Україні освітній процес у закладах загальної середньої освіти у 2022-2023 навчальному році організовано за дистанційною формою навчання.

Станом на 1 січня 2022 року мережа позашкільної освіти Соледарської міської територіальної громади складала три заклади – Центр дітей та юнацтва та Школа мистецтв, комплексна дитячо-юнацьку спортивна школа. Усього позашкільною освітою було охоплено 562 учні, що склало 32% від загальної кількості дітей у громаді. У зв’язку з військовою агресією рф, введенням воєнного стану та обов’язкової евакуації населення відбувся значний відтік контингенту вихованців та педагогічних працівників. Роботу закладів дошкільної та  позашкільної освіти тимчасово призупинено.

 Станом на 01.09.2022 року в закладах освіти планувалося 4 інклюзивні групи на базі закладів дошкільної освіти № 9,10 та організовано 3 інклюзивних класи  на базі Соледарської ЗОШ № 13.  Всього інклюзивною освітою охоплені 4 учні закладів загальної середньої освіти – 100% від поданих заяв.

Безпекова ситуація в громаді не сприятлива для створення та функціонування освітніх консультаційних пунктів.

Облаштування закладів освіти на території громади захисними спорудами цивільного захисту/найпростішими укриттями на поточний час є не можливим.

Безпекова ситуація в громаді не сприятлива функціонуванню «пунктів незламності» на базі закладів освіти.

У приватному порядку здійснено евакуацію, трудових книжок, печаток, токінів, комп’ютерного обладнання Управління освіти.  За сприяння міської військової адміністрації евакуйовано чотири автобуса та службовий автомобіль. Частково  вивезено комп’ютерне обладнання шкіл.

З 25 закладів освіти зазнали пошкоджень, або повністю зруйновані в результаті бойових дій 24 заклади. Організована та постійно контролюється діяльність керівників закладів освіти щодо подання звернень до поліції про пошкодження та руйнування ЗЗСО, ЗДО та ПШ внаслідок військової агресії рф. З метою забезпечення виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса ШМИГАЛЯ від 28.05 2022 No12345/3/1-22 для забезпечення участі усіх зацікавлених органів державної влади у проведенні швидкої оцінки пошкоджень, збитків та потреб у відновленні за методикою Світового банку (RDNA), щотижнево, спеціалісти Управління освіти, надають наявну актуальну інформацію на постійній основі.

На первинному обліку служби у справах дітей Соледарської міської ради станом на 30.12.2022 року перебуває 75 дітей-сиріт та, дітей, позбавлених батьківського піклування, функціонує 2 прийомні сім’ї та 2 дитячих  будинки сімейного типу, в яких виховується 13 дітей. Протягом року  знято з  первинного обліку 6 дітей  з досягненням 18-річного віку.

У зв’язку з воєнними діями на території України та на сьогоднішній день проведення активної фази бойових дій в Соледарській міській  територіальній громаді всі прийомні сім’ї , опікунські сім’ї та дитячі будинки сімейного типу  евакуйовані в безпечні місця України . За межі країни виїхало 3 опікунські сім’ї в яких виховується 3 дітей.  

Протягом звітного року до освітніх інтернатних закладів не влаштовано жодної дитини.

З метою попередження будь-яких форм жорстокого поводження службою у справах дітей за звітний період проведено підготовлено та розміщено інформаційно-просвітницьку інформацію стосовно жорстокого поводження з дітьми та загрози його вчинення на офіційних сторінках Служби у справах дітей Соледарської  міської ради в соціальній мережі Facebook та офіційних групах viber (Новини, Методичні матеріали, законодавство стосовно жорстокого поводження з дітьми).

До Дня Святого Миколая 70 дітей пільгової категорії, отримали різноманітні подарунки від українців з різних куточків нашої країни та від наших громадян з Туреччини м. Стамбул Українське Товариство Взаємодопомоги в Стамбулі - Ukrayna Dayanışma Derneği Ukrayna Derneği - Ankara / Українська Спілка в Анкарі.

У грудні  11 багатодітних сімей в яких 21 дорослий та 37 неповнолітніх дітей отримали 58 гігієнічних наборів у межах проєкту «Рятуємо життя», який реалізує  група Метінвест у координації з Фондом Ріната Ахметова та грудень-січень 33  набори теплого одягу від Дитячого фонду ООН (UNICEF) для дітей віком від 0 до 13 років включно.

У грудні 2022 року 130 дітей, які залишились в громаді отримали подарунки до Новорічних свят.

Налагоджена робота з представниками Національної поліції. Разом з співробітниками ювенальної превенції Покровського районного та службою у справах дітей Соледарської міської ради допомогли  дитині  з с. Благодатного евакуюватися та влаштувати до закладу освіти Кіровоградської обл. м. Олександрія. Завдяки взаємодією Служби у справах дітей Соледарської міської ради та Національної поліції України в межах акції «Подаруй дитині мрію»  евакуйована дитина отримала подарунок смартфон для отримання освіти дистанційно.

 

Соціальний захист населення

 

В умовах воєнного стану з урахуванням безпекової ситуації в поточному році КУ «ЦНСП Соледарської міської ради» було надано соціальних послуг:

у відділенні соціальної допомоги вдома - 218 особам похилого віку;

у відділенні соціальної роботи - 39 особам;

у відділенні денного догляду соціальну послугу денного догляду дітей з інвалідністю на регулярній основі отримали 13 дітей з інвалідністю  та 2 дитини без встановлення інвалідності за наявності медичного висновку віком від 3 до 18 років. Станом на 01 січня  2023 року всі підопічні комунальної установи евакуйовані в більш безпечні регіони України.

Реалізовано  місцевих програм у сфері соціального захисту населення у 2022 році:

надано матеріальну допомогу мешканцям громади на суму 89.62 тис.грн.

            оплата послуг (крім комунальних) – 7,5 тис.грн.

           Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення – 10.73 тис грн

Інформаційно-роз’яснювальна робота з питань соціального захисту населення  проводилась на офіційній сторінці міської ради.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україні з 24.02.2022 всього по громаді було евакуйовано - 9236 осіб. Самостійно вдалося евакуюватися близько 8759 особам.

За період з липня по грудень 2022 року Соледарською міською військовою адміністрацією Бахмутського району Донецької області було залучено та отримано благодійної/ гуманітарної допомоги, від:

Бахмутської районної державної адміністрації: 4003 продуктових набори; 10 тонн паливних вугільних брикетів, 1000 ламп на сонячних батареях (ліхтарів), бензопили - 2 шт., вогнегасники порошкові - 9 шт., піч буржуйка - 50 шт.

Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ – 22 набори «теплі речі»;

Благодійного фонду «БФ «Адвентистське агентство допомоги та розвитку  Україні», 3100 продуктових наборів; 7.5 т продуктів харчування, завдяки чому сформовано 937 продуктових наборів;

Чешської гуманітарної організація "Людина в біді" – 7.5 т бутильованої води;

Міжнародного благодійного фонду «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив» - 2 од. генераторів;

Товариства Червоного Хреста України: продуктові набори у кількості 584 од., гігієнічні набори у кількості 300 од., будівельні матеріали у кількості 15 од.

 

Фізична культура та спорт

 

Соледарська міська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа - є позашкільним навчальним закладом спортивного профілю - закладом фізичної культури і спорту. СМКДЮСШ створювала свою роботу, згідно плану робіт, нажаль, через військове вторгнення російської федерації, виконати заплановану організації та проведення спортивних  заходів та змагань не вдалось. Згідно наказу № 01-06/26 від 29.07.2022 «Про призупинення дії трудового договору робітників Соледарської міської комплексної– юнацької спортивної школи» дію трудових договорів з працівниками СМКДЮСШ призупинено. Фінансування СМ КДЮСШ  здійснювалось за рахунок місцевого бюджету.

 

Культура

Відділ культури та з питань діяльності засобів масової інформації Соледарської міської ради  Бахмутського області, згідно плану роботи та пріоритетним напрямкам діяльності  на 2022 рік здійснював  реалізацію культурної діяльності закладів культури та проведення заходів щодо покращення культурних послуг для мешканців Соледарської міської територіальної громади.

Мережа закладів культури Соледарської міської територіальної громади складається з 14 клубних закладів, 10 бібліотечних закладів.

Проводилась робота по організації та підготовки  статистичних  звітів за  2022  рік  щодо роботи клубних та бібліотечних закладів Соледарської міської територіальної громади та   подання  їх до управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації . (Річні звіти).

Про   проведені   культурно - мистецькі   заходи  ( в режимі он-лайн) населення інформувалося через сайт Соледарської міської ради Бахмутського району Донецької області,  сторінку в соцмережі Facebook.

Заходи, пов'язані зі святковими днями, пам'ятними датами та іншими подіями на території Соледарської міської територіальної громади до 24 лютого 2022 року:

Урочистості до Дня Соборності  України.

Мітинг, присвячений 79-й річниці боїв за Солерайон.

Онлайн - флешмоб до дня Закоханих  «Ми і є любов#».

Урочисті заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Урочисті заходи до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні. Тиха акція «Ангели».

У зв’язку з активними бойовими діями більша частина клубних та бібліотечних закладів була пошкоджена, або зруйновна від ворожих обстрілів.

Заяви щодо руйнування та мародерства закладів культури Соледарської громади були направлені до поліції.

 

Охорона здоров’я

 

Галузь охорони здоров’я  у Соледарській ТГ  представлена відділом охорони здоров’я та КНП «Соледарська міська лікарня Соледарської міської ради» та КНП «ЦПМСД Соледарської міської ради». До початку травня 2022 року медична допомога жителям громади надавалась у повному обсязі (первинна та вторинна), згідно з договорами укладеними з НСЗУ.

В результаті бойових дій на території громади зруйновано будівлю КНП «Соледарська міська лікарня Соледарської міської ради» (м.Соледар). По КНП «ЦПМСД Соледарської міської ради» - повністю зруйновані будівлі Соледарської амбулаторії та Яковлівської амбулаторії. Частково пошкоджені будівлі Никифорівської та Парасковіївської амбулаторій. Серед фельдшерських медичних пунктів знищені - Берестівський Бахмутський Підгородненський ФП,  пошкоджені у значній мірі Федоровський, Роздолівський, Міньківський ФП. Стан Володимирівського, Трипільського та Василівського ФП, які знаходяться на тимчасово окупованій території встановити на даний час не можливо.

На все пошкоджене та викрадене майно, обладнання і транспортні засоби керівниками КНП подані заяви до правоохоронних органів.

КНП «ЦПМСД Соледарської міської ради» продовжує надавати первинну медичну допомогу жителям громади, які виїхали (зв'язок, відеозв’язок, очне спілкування та обстеження та інше) на території громади де дозволяє безпекова ситуація в т.ч. виконуючи призначення лікарів у Парасковіївській амбулаторії, Никифорівській амбулаторії, Васюківському ФП, Міньківському ФП, Оріхово – Василівському ФП.

Станом на 01.01.2022 року було укладено 15 257 декларацій на медичне обслуговування.

Станом на 01.01.2023 року укладено 11 622 декларації на медичне обслуговування.

Всього відкріпились за 9 місяців 2022 року від лікарів первинної ланки 3 635 осіб.                  Впродовж 2022 року надавалась гуманітарна медична допомога медичними препаратами жителям, що залишались у м.Соледарі та селах громади. Це ГО «Лікарі без кордонів»,  Люксембургський Червоний Хрест,  Благодійний фонд «Можемо разом»,  Донецька обласна організація товариства Червоного Хреста,  Всесвітня організація охорони здоровя, від ДОЗ ДОДА - препарати інсуліну та калій йод.                                                   

По КНП «Соледарська міська лікарня Соледарської міської ради» на 2023 рік з НСЗУ підтверджено контрактування пропозицій за 4-ма пакетами надання медичних послуг: амбулаторна допомога, ведення вагітності,  стоматологічна допомога, мобільна паліативна допомога.

На 2023 рік надіслані та узгоджені з НСЗУ по КНП «ЦПМСД Соледарської міської ради» 3 пакета надання медичної допомоги по КНП  «Соледарська міська лікарня Соледарської міської ради»  4 пакета. Очікуються договори з НСЗУ для підпису.

 

Звіт за посиланням : https://sole-rada.gov.ua/news/1674675817/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора