A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

НА ОБЛАСНІЙ НАРАДІ ПІДВЕДЕНІ ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА НАПРЯМКАМИ СОЦІАЛЬНО-ГУМАНІТАРНОЇ СФЕРИ У 2022 РОЦІ

Дата: 28.12.2022 16:07
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

 

28 грудня в.о. голови Бахмутської райдержадміністрації Роман Большаков узяв участь у нараді щодо  підведення підсумків роботи за напрямками соціально-гуманітарної сфери за 2022 рік, яка відбулася під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної.

На нараді розглянуті питання проведення обов’язкової евакуації цивільного населення, забезпечення соціального захисту населення, організації освітнього процесу та плани на наступний рік.

На початку наради у вступній промові Юлія Костюніна наголосила:

– 2022 рік був надскладним роком. Протягом 2021 року ми з вами будували плани, і вони були достатньо амбітними. Ми вже впевнено крокували шляхом розвитку. Війна трохи призупинила їх. Але наші плани не скасовані, і тепер вони будуть ще більш амбітними для того, щоб відновити те, що було втрачено протягом цих дев’яти місяців, і на жаль, війна ще не скінчилась. Але протягом усіх цих місяців, протягом щоденних надважких випробувань, ми були з вами поруч. Обласна державна адміністрація, районні державні адміністрації, територіальні громади, місцеві органи виконавчої влади – всі були на своїх місцях. Всі відкрились з ще більш гарних сторін. Я з великою гордістю хочу сказати, що Донеччина стоїть. Я впевнена в кожному з вас, я впевнена у ваших командах, і ті досягнення, які ми маємо – це заслуга кожної людини, яка працює у кожному колективі.

Вона також розповіла, що упродовж 2022 року обласною владою, районними військовими адміністраціями та органами місцевого самоврядування були створені гуманітарні хаби для підтримки та надання гуманітарної допомоги мешканцям області. Крім того, попри всі труднощі та блекаути, для дітей, молоді проводилися різноманітні заходи. У дистанційному форматі триває освітній процес у закладах освіти, організовано роботу освітніх консультаційних пунктів, у тому числі на деокупованих територіях.

Також на початку повномасштабного вторгнення рф на територію України було організовано евакуацію за кордон дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та інших вразливих верств населення. До більш безпечних регіонів було евакуйовано більшість цінного обладнання та іншого майна освітніх і соціальних закладів задля його збереження та подальшого використання. Наразі триває співпраця з міжнародними партнерами щодо покращення матеріально-технічного забезпечення соціально-гуманітарної сфери.

– Робота працівників соціально-гуманітарної сфери зміцнює віру й надію багатьох людей, особливо тепер, коли перед нами постали нові виклики. Кожен працівник соціально-гуманітарної сфери на своєму місці, своєю роботою наближає нашу Перемогу, робить все можливе і неможливе. Разом до перемоги! Слава Україні! –  підвела підсумок заступниця очільника області.

За вагомий внесок у соціально-економічний розвиток регіону, розбудову місцевого самоврядування, активну громадську діяльність представники органів місцевого самоврядування та працівники соціально-гуманітарної сфери отримали почесні державні нагороди та відзнаки Донецької облдержадміністрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора