A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ЕВАКУАЦІЯ, БЕЗ ПЕРЕБІЛЬШЕННЯ, РЯТУЄ ЖИТТЯ! НЕ ГАЙТЕ ЧАСУ І ПРИЙМІТЬ ЄДИНЕ ВІРНЕ РІШЕННЯ!

Дата: 14.07.2022 20:07
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

Шановні мешканці Бахмутського району!

 

Бахмутська райдержадміністрація, районна військова адміністрація продовжує наполягати на евакуації населення до більш безпечних регіонів України.

 

Жорстока реальність вимагає від вас прийняття важливого рішення, від якого залежить ваше  життя, майбутнє ваших дітей. Часу на роздуми майже не лишилося!  

 

Триває п’ятий місяць повномасштабного воєнного вторгнення рф в Україну. Кожен день населені пункти Донецької області піддаються інтенсивним обстрілам з боку російських окупантів.

 

Значно загострилася ситуація і на території Бахмутського району. Щодня через обстріли у містах і селах гинуть люди, руйнуються об’єкти інфраструктури.

 

9 липня росіяни атакували ракетами м. Часів Яр,  внаслідок чого загинули 48 мирних мешканців, у тому числі 9-річний хлопчик.

 

Невже цього недостатньо, щоб ви переосмислили свої погляди, зрозуміли, що евакуація, без перебільшення, рятує людське життя, та зробили вірний вибір.

Збереження життя – головний пріоритет для цивільного населення, який повинен спонукати до виїзду у більш безпечні регіони.

 

Разом із тим, також  існує низка вагомих причин, з огляду на які залишатися й надалі в Донецькому регіоні вкрай небезпечно.

 

Через декілька місяців розпочнеться осінньо-зимовий опалювальний період. В умовах відсутності газу, через перебої електропостачання це буде для області в цілому, в тому числі й для нашого району, найскладніша та найхолодніша зима за всю історію незалежної України.

 

 РОЗБЕРЕМО СИТУАЦІЮ ДЕТАЛЬНО

 

  1. Відсутність газу, води та перебої з електрикою

 

Руйнування  життєво - важливої інфраструктури вже призвело до  відсутності газо- та водопостачання, після чог відбувся перехід більшості мешканців району на електричні джерела.

Проте потужності електричних мереж,  резервні канали електропостачання  вже досить  завантажені, а взимку навантаження буде ще більше. Все це призведе до надмірного використання потужностей електромереж, коротких замикань і аварійних відключень.

 

  1. «Льодовиковий період»

 

Підключення централізованої та індивідуальної систем опалення не буде – це вже факт! Як наслідок – перемерзання комунікацій (каналізаційних і водопостачальних труб);

 

використання електричних приладів і саморобних пічок призведе до масових пожеж, отруєнь чадним газом;

 

через відсутність будь-якого джерела теплопостачання люди можуть загинути від переохолодження;

 

спалах вірусних і респіраторних інфекцій та відсутність можливості лікування, адже заклади охорони здоров’я не зможуть надати медичну допомогу  такій  великій кількості населення.

 

  1. Гуманітарна криза

 

Сьогодні паливо, продовольчі та інші товари першої необхідності вже стали дефіцитом.

Ви запитаєте: «А як же гуманітарка?».

Дійсно, поки що до громад Бахмутського району надходить безкоштовна гуманітарна допомога у вигляді продуктів харчування, ліків, речей першої необхідності, але великий попит на неї не відповідає наявним ресурсам.

А у разі окупації важливих транспортних шляхів доставка до району гуманітарних вантажів стане взагалі неможливою.  

 

Бахмутська райдержадміністрація, районна військова адміністрація у співпраці з міськими та сільською військовими адміністраціями району, благодійними і громадськими організаціями робить все можливе для стабілізації гуманітарної ситуації в громадах, які потерпають від обстрілів окупантів, проте в умовах воєнного часу є об’єктивні фактори, на які вплинути неможливо. 

 

Тому вкотре звертаємося до вас із наполегливим проханням прийняти єдине вірне рішення – виїхати з району, врятувати себе і своїх близьких, дочекатися перемоги України над агресором у безпечному місці, щоб повернутися до своїх домівок ЖИВИМИ!

Тим самим ви надаєте змогу Збройним силам України  дати міцну відсіч  ворогу і наблизити Перемогу!

 

З питань евакуації звертайтеся за телефонами:

 

евакуація мешканців Бахмутської міської територіальної громади: 

095 498 76 15;

 

евакуація мешканців Часовоярської міської територіальної громади:

099 712  03  59;

 

евакуація мешканців Соледарської  міської територіальної громади:

095 385 60 71;

 

евакуація мешканців Сіверської міської територіальної громади:

095 246 79 20;  066 183 92 19;

 

евакуація мешканців Торецької міської територіальної громади:

(06247) 4 39 15;  099 601 94 91;

 

евакуація мешканців Світлодарської міської територіальної громади:

 093 729 58 70;

 

евакуація мешканців Званівської сільської територіальної громади:

095 502 47 48.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора