A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

На обласній нараді розглянуті питання безпеки під час збирання врожаю ранніх зернових і зернобобових культур

Дата: 24.06.2022 15:27
Кількість переглядів: 157

 

24 червня голова Бахмутської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Сергій Кальян у онлайн-режимі взяв участь у обласній нараді, яку проводив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко з військовим командуванням, керівниками ДСНС, поліції, районів, територіальних громад і великих сільськогосподарських підприємств.

На нараді обговорювалися питання безпеки під час збирання врожаю ранніх зернових. Очільник області звернув увагу на необхідність дотримання  вимог пожежної безпеки на полях і організацію взаємодії аграріїв із військовими і рятувальниками.

З 2014 року під окупацією перебувало 28,4% всіх орних земель області, що становить  596 тисяч га. З початку повномасштабного вторгнення рф окупація та бойові дії охопили ще близько 400 тисяч га. На теперішній час доступними для проведення польових робіт залишаються близько 62% угідь, запланованих на цей рік.

Загалом 55% території Донецької області перебувають під контролем незаконних збройних формувань і військ російської федерації. Під контролем України залишається 45% територій області.

Незважаючи на активні бойові дії, аграрії регіону провели догляд за посівами озимих культур та завершили сівбу ярих сільськогосподарських культур під урожай 2022 року. Ще до 24 лютого було засіяно озимого зерна і ріпаку на площі 431,3 тис га – це три чверті від посадженого в минулому році. На жаль, частина посіяних озимих культур перебуває на тимчасово окупованій території.

Найближчим часом сільгосппідприємствам треба зібрати урожай ранніх зернових і зернобобових культур на загальній площі 285,2 тисяч га, що становить 54% до рівня 2021 року.

На сьогоднішній день в області виділено 221,9 тис га під озимі зернові культури і 91,4 тис га під ярі зернові культури, що становить близько половини від торішніх показників.

В умовах воєнного стану, попри всі труднощі аграрії області дбають про забезпечення продовольчої безпеки держави та докладають максимум зусиль для створення надійного підґрунтя майбутнього врожаю.  Фермерські господарства і сільгосппідприємства регіону вже закінчують підготовку до збирання врожаю ранніх зернових і зернобобових культур, а також ріпаку на зерно.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора