A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Звернення голови Бахмутської райдержадміністрації, начальника районної військової адміністрації з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 15.05.2022 11:05
Кількість переглядів: 224

Фото без опису

 

Шановні мешканці Бахмутського району! Дорогі земляки!

 

У третю неділю травня ми вшановуємо пам’ять наших співвітчизників, які стали жертвами політичних репресій, були визнані «ворогами народу» і розстріляні без суду та слідства, відправлені до сталінських таборів і заслань, позбавлені всіх громадянських прав.

Свідків тих трагічних подій з кожним роком стає менше, однак трагічний літопис політичних репресій має бути збережений в пам’яті народній заради історичної справедливості, заради майбутнього України. Нехай наша спільна пам’ять стане запорукою того, щоб подібна трагедія не сталася знов.

День пам’яті жертв політичних репресій не лише данина  минулому, але й пересторога прийдешнім поколінням – наочна ілюстрація того, до яких страшних наслідків може привести втрата в суспільстві демократичних засад, свободи слова.

В умовах воєнного стану через збройну агресію рф цей скорботний день набуває особливо актуального сенсу. Весь цивілізований світ реально побачив жахливі прояви російського терору: катування та фізичне знищення цивільних і військових в'язнів й багато неприйнятних для цивілізації фактів злочинів проти українського народу.

Цього дня ми вшановуємо пам'ять не лише жертв політичних репресій комуністичного, а й рашистського режимів.

 Україна демонструє всьому світу неймовірну стійкість і незламну силу волі у боротьбі з російськими окупантами, які вторглися на територію нашої держави й спотворили всі людські цінності.

Наша віра непохитна: ми вистоїмо і переможемо. Ця перемога буде найкращим вшануванням пам’яті українців – жертв політичних репресій.

Вічна пам’ять безневинно загиблим і закатованим українцям!

 

Слава Україні!

Героям Слава!

 

 

 

З повагою,

голова Бахмутської райдержадміністрації,

начальник районної військової адміністрації          Сергій КАЛЬЯН

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора