A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Члени сімей загиблих військовослужбовців почали отримувати підвищені пенсії, — повідомляють у Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Дата: 09.05.2022 12:16
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

За даними Міністерство соціальної політики України, у квітні здійснено відповідні перерахунки пенсій, за результатами яких понад 2,2 тисячі людей отримали збільшення пенсій в середньому на 1,5 тис. гривень.

Мінімальні гарантії передбачають, що зазначена пенсія на кожного члена сім’ї складає не менше:

7 800 грн — на кожного з батьків та подружжя;

6 100 грн — на кожну дитину.

Варто зазначити, що з квітня 2022 року підвищені пенсійні гарантії, передбачені для військовослужбовців, також поширюються на членів сімей загиблих добровольців територіальної оборони.

При цьому громадянам, які брали безпосередню участь в обороні України, надано право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками — 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і не менше 20 років у жінок.

Члени Комітету продовжують розглядати та напрацьовувати чергові важливі законодавчі ініціативи в соціальній сфері, які невдовзі будуть рекомендовані Верховній Раді України ухвалення.

Детальніше: https://bit.ly/3FqrW9A


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора