A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Росіяни продовжують депортувати мешканців Маріуполя на територію держави-терористки

Дата: 24.03.2022 20:04
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

Росіяни продовжують депортувати мешканців Маріуполя до росії. Про це начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.

«Росіяни продовжують депортувати маріупольців до росії! Підтвердження надійшло з Лівобережного району Маріуполя. Людей насильно виселяють на територію держави-терористки», - написав він.

Павло Кириленко зазначив, що зараз важко достеменно встановити, скільки українців з Маріуполя окупанти вже депортували в ультимативній формі, але лік йде на тисячі.

«Росіяни забирають у маріупольців українські паспорти та інші документи, доставляють їх до фільтраційних таборів, звідки перерозподіляють до різних віддалених регіонів росії. Окупанти не пускають до Маріуполя евакуаційну колону із Запоріжжя і брешуть маріупольцям, що Запоріжжя вже не приймає біженців, а Україна кинула Маріуполь. Окупанти брешуть, що Одеса вже захоплена, і буцімто єдиний порятунок – їхати на Ростов», - наголосив очільник Донецької області.

Він нагадав, що маріупольці вже три тижні фактично відрізані від інформації з зовнішнього світу, мобільний зв’язок пробивається вкрай рідко, тому така російська брехня може мати великий вплив на тих, хто досі в облозі.

«Прошу всіх, кому вдається вийти на зв’язок із Маріуполем, передавати туди, щоб не вірили жодному російському слову! Україна ніколи не кине своїх громадян і ніколи не прогнеться під російською навалою! Закликаю всю світову спільноту діяти рішуче і посилювати тиск на росію! Депортація – це злочин, за який путін та вся росія мають понести покарання!», - написав Павло Кириленко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора