A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Відкрито гуманітарний коридор для приватного транспорту з Маріуполя

Дата: 15.03.2022 12:00
Кількість переглядів: 302

Фото без опису

Гуманітарний коридор для приватного транспорту  з Маріуполя  до Запоріжжя відкрито з 9:00 сьогодні, 15 березня. Про це начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.

 «15.03 з 9:00 відкрито гуманітарний коридор для приватного транспорту у напрямку: Маріуполь, Мангуш, Бердянськ, Токмак, Василівка, Запоріжжя. Для особистої безпеки рекомендуємо: видалити месенджери та фото, прибути до Василівки не пізніше 18-00. Якщо не встигаєте, знайдіть безпечне місце та переночуйте у Бердянську або у Токмаці», - написав Павло Кириленко.  

Окупанти залишили Маріуполь без води, електрики, газу, зв'язку. Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) наголосив, що сотні тисяч мешканців міста наразі майже чи повністю не мають базових речей, зокрема їжі, води та ліків. Люди різного віку переховуються в неопалюваних підвалах, ризикуючи власним життям під час коротких вилазок назовні по їжу та воду. Мертві тіла залишаються під завалами або лежать просто неба там, де людей застала смерть. Немає можливості лікувати каліцтва та захворювання, що підривають здоров’я.

Віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що сьогодні із Бердянська до міста Маріуполя вийде гуманітарний вантаж – десятки тонн води, медикаментів, продуктів для людей, які дуже цього чекають.

«А на зворотному шляху транспорт забере жінок, дітей і всіх, хто потребує, із Маріуполя в Запоріжжя», – сказала віце-прем'єр-міністр.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора