A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Звернення голови Бахмутської райдержадміністрації з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2021 08:18
Кількість переглядів: 425

Фото без опису

 

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС! Дорогі земляки!

14 грудня в Україні відзначається День вшанування

учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 

Тридцять п’ять років тому, 14 грудня 1986 року, ціною надлюдських зусиль десятків тисяч наших співвітчизників над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС було завершено будівництво саркофагу і зупинено викид вбивчої радіації у довколишній простір.

Аварія на ЧАЕС стала національною трагедією. Наслідки цієї техногенної аварії були б ще жахливішими, якби не мужність і жертовність ліквідаторів, які в перші дні страшного лиха прибули на Чорнобильську АЕС і вступили у бій з невидимим ворогом – радіацією. Вони першими взяли на себе приборкання радіаційної стихії, ціною власного життя та здоров’я захистили нинішні й прийдешні покоління.

Ми вклоняємося перед стійкістю, самовідданістю та високим професіоналізмом ліквідаторів. Вічна пам’ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом.

Дорогі учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС! Вшановуючи ваш громадянський та професійний подвиг, щиро бажаю вам, вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, добра, злагоди в родинах і мирного неба над нашою Батьківщиною!

 

З повагою та вдячністю,

голова Бахмутської райдержадміністрації                        Олексій РОСЛОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора