A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Про порядок складання індивідуальної програми реабілітації потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання

Дата: 26.10.2021 08:43
Кількість переглядів: 301

Відповідно до Постанови КМУ від 23 травня 2007 р. N 757 «Про затвердження Положення про індивідуальну програму реабілітації особи з інвалідністю» (із змінами) з метою відновлення та компенсації порушених або втрачених функцій організму і здібностей особи з інвалідністю медико-соціальною експертною комісією (далі - МСЕК) розробляється індивідуальна програма реабілітації особи з інвалідністю (далі- ІПР) за місцем проживання або лікування особи з інвалідністю.

Під час огляду особи з інвалідністю МСЕК або ЛКК з урахуванням виду захворювання, фактичних потреб, віку, статі визначає оптимальні види, форми, обсяги,  місце і строки проведення медичної, психолого-педагогічної, фізичної, професійної, трудової, фізкультурно-спортивної, побутової і соціальної реабілітації, потребу в технічних  та інших засобах реабілітації, виробах медичного призначення.

Фахівці МСЕК або ЛКК роз'яснюють особі з інвалідністю мету індивідуальної програми, її завдання, очікувані результати та порядок виконання, а також інформують про її рекомендаційний характер.

ІПР розробляється строком на 2 роки. У разі зміни стану здоров’я та виникнення потреби у додаткових видах реабілітації особа з інвалідністю має право звернутися на МСЕК для внесення змін у ІПР незалежно від строку, на який вона складена.

Фінансування реабілітаційних заходів, передбачених індивідуальною програмою особи з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва та професійного захворювання, здійснюється за рахунок кошів Фонду соціального страхування України.

Для поновлення ІПР потерпілим на виробництві необхідно звернутись до закладу охорони здоров`я за місцем проживання для отримання форми № 088/о та до Бахмутського міського відділення Фонду соціального страхування України в Донецькій області для отримання направлення на МСЕК.

За довідками звертатись за телефоном (0627)44-52-89 у відділ медичних та соціальних послуг або за адресою: вул. Незалежності, 41 за попереднім записом.

 

Бахмутське міське відділення

управління виконавчої дирекції

Фонду соціального страхування

України в Донецькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора