A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

У Бахмутському районі відбувся обласний семінар керівництва райдержадміністрацій та районних рад Донецької області з обміну досвідом роботи

Дата: 07.10.2021 14:57
Кількість переглядів: 805

Фото без опису

7 жовтня у Бахмутському районі відбувся семінар керівників райдержадміністрацій та районних рад Донецької області з обміну досвідом роботи.

Семінар відкрили голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов і голова районної ради Світлана Кіщенко, які привітали колег, гостей, представників ЗМІ та запропонували переглянути відеопрезентацію Бахмутського району.

Далі Олексій Рослов і Світлана Кіщенко презентували роботу райдержадміністрації та районної ради в умовах децентралізації, акцентувавши увагу на взаємодії з територіальними громадами.

 – Сьогодні ми прагнемо будувати відносини райдержадміністрації з громадами на засадах підтримки і партнерства. Ми допомагаємо новоствореним громадам «стати на ноги»,  – підкреслив Олексій Рослов.

Стали традиційними виїзди спеціалістів райдержадміністрації до громад з метою надання методичної допомоги. Налагоджена співпраця  з територіальними громадами щодо організації роботи з підготовки проектних заявок для участі в державних і міжнародних програмах за різними  напрямками.

 – Наше завдання – допомогти громадам не допустити закриття об’єктів соціальної сфери, в тому числі й медичних закладів. Райдержадміністрація також працює над питаннями щодо укладення між громадами договорів про співпрацю у сфері медичного та соціального обслуговування населення. КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Бахмутської районної ради» обслуговує мешканців чотирьох територіальних громад, – зазначив керівник району.

Частково територія Бахмутського району межує з лінією проведення бойових дій. Це накладає певний відбиток на організацію роботи райдержадміністрації. У співпраці з Міжнародною неурядовою організацією «АКТЕД» була розроблена «Стратегія зменшення ризику лих Світлодарської міської територіальної громади на 2021-2027 роки». За координацією Бахмутської райдержадміністрації, в рамках реалізації міжнародної технічної допомоги в березні 2021 року КП «Мирком» Миронівської селищної ради забезпечено насосною станцією водопостачання вартістю 663,6 тис. грн., ємностями для транспортування води. У рамках реалізації програми Донецької облдержадміністрації по відновленню пошкодженого житла та за координацією райдержадміністрації з початку 2021 року відновлено 43 житлові будинки в населених пунктах на лінії зіткнення.

Керівники району висловили готовність до консолідації та співпраці з усіма позитивно налаштованими силами заради стабільної суспільно-політичної ситуації в районі, його динамічного соціально-економічного розвитку.

Учасники семінару подякували за теплий прийом і гостинність, підкресливши, що такі зустрічі необхідні для обміну досвідом, спільного пошуку шляхів вирішення проблемних питань, налагодження плідної співпраці.

За програмою перебування в Бахмутському районі делегації Краматорського, Покровського, Волноваського і Маріупольського районів відвідали підприємства, які вже стали популярними туристичними об’єктами і відомі не лише в Україні, але й за кордоном своїми інноваційними технологіями: ТОВ «УКРАЇНСЬКІ КОНСТРУКЦІЇ», ДП «АРТЕМСІЛЬ», ПрАТ «АРТВАЙНЕРІ», унікальну Бахмутську дослідну станцію розсадництва Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора