A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

У Бахмутській райдержадміністрації відбулась нарада з питань поводження з побутовими відходами на території району

Дата: 06.09.2021 16:16
Кількість переглядів: 515

Фото без опису

6 вересня голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов провів нараду з питань поводження з побутовими відходами на території Бахмутського району. У нараді взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Кальян, фахівці райдержадміністрації, керівники та відповідальні особи територіальних громад Бахмутського району.

Згідно з порядком денним розглянуті питання поводження з побутовими відходами на території Бахмутського району і організації збирання та вивезення побутових відходів з населених пунктів району.

Олексій Рослов зазначив, що розпорядженням голови Донецької облдержадміністрації від 22.09.2016 була затверджена Програма поводження з відходами в Донецькій області на 2016 – 2020 роки, якою передбачені зміна вимог до організації поводження з відходами на території області, закриття та рекультивація більшості існуючих сміттєзвалищ, впровадження роздільного збирання сміття та будівництво декількох сортувальних станцій на території області, в тому числі й на території Бахмутської міської територіальної громади.

Будівництво сортувальної станції планується завершити в поточному році. На її базі буде створено єдине районне підприємство, яке буде здійснювати поводження з відходами на всій території району. Також передбачається  поступове закриття та рекультивація всіх існуючих у районі полігонів.

За підсумками обговорення питань порядку денного керівникам територіальних громад і ВЦА району рекомендовано передбачити в програмах економічного та соціального розвитку громад на 2022 рік заходи щодо внесення змін до Схем санітарного очищення населених пунктів і кошти на їх реалізацію у місцевих бюджетах, підготувати обґрунтовані пропозиції щодо створення єдиного комунального підприємства Бахмутського району, разом з керівниками підприємств комунального господарства громад визначити напрямки подальшої роботи місцевих комунальних підприємств і обсяги основних фондів, які можуть бути передані на баланс районного комунального підприємства у разі його утворення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора