A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Звернення голови Бахмутської райдержадміністрації з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2021 07:11
Кількість переглядів: 301

Фото без опису

Дорогі земляки!

Указом Президента України 29 серпня оголошено Днем пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цю дату обрано не випадково. Саме 29 серпня 2014 року під час виходу українських військових підрозділів з «Іловайського котла» загинуло найбільше наших воїнів: за офіційними даними – 366 українських військових і правоохоронців. Ще 429 воїнів були поранені, 128 потрапили в полон, а 158 вважаються зниклими безвісти.

«Іловайський котел» у нашій історії залишиться величезним горем і водночас – прикладом героїзму воїнів, які гинули під шквалом вогню, і тих, хто вийшов живим із цього пекла. В пам’яті українського народу назавжди закарбуються події в ході проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил: оборона Донецького аеропорту, бої на Світлодарській дузі, за Авдіївку, Дебальцеве, 32-й блокпост та інші.

Чимало випробувань випало на долю України. Різним поколінням українців доводилося зі зброєю в руках захищати рідну землю, відстоювати свою свободу та незалежність. Сьогодні на сході нашої держави українські воїни боронять  Батьківщину від російського агресора, і під їх захистом ми спокійно живемо у своїх оселях, працюємо під мирним небом, будуємо плани на майбутнє.

На жаль, не всім захисникам судилося повернутися додому,  до рідних. У цей скорботний день висловлюю щирі співчуття родинам загиблих воїнів.

Вшануймо сьогодні всіх полеглих захисників України хвилиною мовчання…

 

Вічна пам’ять і слава тим, хто пішов у безсмертя!

Герої не вмирають!

 

 

Голова

Бахмутської райдержадміністрації                                Олексій РОСЛОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора