A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Про стан вакцинації проти COVID-19 у Донецької області та Бахмутському районі

Дата: 04.08.2021 12:55
Кількість переглядів: 504

Фото без опису

4 серпня голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов, в.о. головного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Бахмутської районної ради» Ірина Шпаченко, фахівці райдержадміністрації взяли участь у онлайн-нараді стосовно поточного стану справ щодо масової вакцинації проти COVID-19 у Донецькій області, що проходила під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації, керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Донецькій області  Дениса Клюшникова.

До участі у нараді були запрошені голови райдержадміністрацій, керівники військово-цивільних адміністрацій, голови міських, селищних, сільських рад територіальних громад, керівники центрів первинної медико-санітарної допомоги.

На нараді було наголошено, що в області погіршилася ситуація щодо поширення коронавірусної хвороби. Упродовж минулого тижня динаміка захворюваності на COVID-19 зросла на 58%.

На сьогодні 134 794 жителі Донецькій області отримали першу дозу вакцини,   87 966 осіб завершили вакцинацію проти COVID-19, отримавши другу дозу.  

Разом із тим, в деяких територіальних громадах процес вакцинації населення проходить дуже повільно.

Серед територіальних громад  області та Бахмутського району найменша кількість щеплень проти коронавірусу проведена в Соледарській міській ТГ: станом на 04.08.2021 первинне щеплення зроблено 539 особам, вторинне – 180 особам. Всього вакциновано лише 0,2 % населення громади.

У Бахмутській міській ТГ первинну дозу вакцини отримали 5 747 осіб, вторинну –    3 208 осіб.

У Торецькій міській ВЦА первинне щеплення зроблено 3 915 особам, вторинне –       2 112 особам.

На території обслуговування КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Бахмутської районної ради» (Сіверська, Часовоярська міські територіальні громади, Званівська сільська територіальна громада, Світлодарська міська ВЦА) всього проведено 4 486 щеплень проти  COVID-19: первинну дозу отримали 3 020 осіб,  вторинну – 1 466 осіб.

Окремо розглядалося питання щодо необхідності термінової вакцинації медичних і педагогічних працівників з метою запобігання поширення коронавірусу серед пацієнтів медичних закладів і установ, учнів і вихованців освітніх закладів. На нараді було наголошено, що навчальні заклади, де вакцинація колективів на 01.09.202 не буде становити 75%, призупинять діяльність. На сьогодні в області спостерігається низька динаміка щодо вакцинації працівників шкіл і дошкільних навчальних закладів. Таким чином, якщо ситуація не покращиться, не виключено, що не всі учні області першого вересня зможуть вчасно розпочати навчання.

Станом на 04.08.2021 у Бахмутському районі з 4 805 працівників ЗОШ і ДНЗ вакциновано лише 729 осіб, що становить 15,17 % від їх загальної кількості.

За підсумками наради керівництву військово-цивільних адміністрацій, райдержадміністрацій та місцевого самоврядування було наголошено про необхідність активізації роботи з вакцинації населення, вжиття дієвих заходів щодо вакцинації працівників освітньої та медичної сфери.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора