A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Бахмутське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області повідомляє: На Вінниччині через обробку поля хімікатами отруїлись 8 людей

Дата: 16.07.2021 09:29
Кількість переглядів: 276

Фото без опису

10 липня у селі Осіївка Гайсинського району отруїлось восьмеро людей, серед яких і двоє дітей віком 9 та 12 років. Як виявилося, причиною стали ядохімікати, якими напередодні обробили місцеве поле. Наразі усіх постраждалих готують до виписки із лікарні.

Держпродспоживслужбою України встановлено, що постраждалі отруїлись ядохімікатами через проведення авіахімробіт на полях місцевого фермерського господарства. В ході вивчення ситуації з'ясувалось, що 7 та 8 липня проводились авіахімобробки  на посівах соняшника, які безпосередньо межують з населеним пунктом. Керівник товариства не попередив старосту села та не погодив свої дії з Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області. Також він не звертався за консультацією на оформлення погодження.

Поле, яке оброблялось, знаходиться на відстані п'яти метрів від присадибних ділянок та на відстані 100-120 метрів від житлових будівель. Це вказує на недотримання санітарно-захисної зони (1000 метрів) для проведення авіахімробіт, відповідно до ДСП 8.8.1.2.001-98 "Державні санітарні правила транспортування, зберігання та застосування пестицидів в народному господарстві" та ДСП 382-96 "Державні санітарні правила авіаційного використання пестицидів і агрохімікатів в народному господарстві". Всі опитані жителі вказували на факт порушення при авіаційному обробітку дотримання санітарно-захисної зони, а також й на те, що роботи проводились з 10 до 12 години дня при температурі повітря 25-30 градусів тепла, що є недопустимим.

З метою недопущення порушень діючого санітарного законодавства в сфері поводження з пестицидами та агрохімікатами  на території Бахмутського району та створення безпеки  для здоров'я людини і навколишнього середовища під  час виробництва,  випробування і застосування пестицидів нагадуємо виробникам сільськогосподарської продукції про необхідність дотримання санітарних вимог, встановлених державними стандартами, санітарними нормами, регламентами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора