A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Відбулось чергове засідання колегії Бахмутської райдержадміністрації

Дата: 30.06.2021 15:57
Кількість переглядів: 516

Фото без опису

30 червня голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов у онлайн-режимі провів чергове засідання колегії райдержадміністрації. На порядок денний були винесені питання про стан питного водопостачання у населених пунктах Бахмутського району та про організацію роботи клубних та бібліотечних закладів, мистецьких шкіл щодо задоволення культурних потреб різних вікових категорій населення Бахмутського району.

За першим питанням члени колегії заслухали начальника відділу з питань інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології, головного архітектора райдержадміністрації Ольгу Недорізову.

На теперішній час централізованими системами водопостачання забезпечені 56 населених пунктів, що становить 49,6 % від загальної чисельності населених пунктів Бахмутського району. Централізованими системами водовідведення забезпечені 27 населених пунктів. Це становить 23,9 % від загальної кількості населених пунктів району. Об’єкти водного господарства перебувають  в експлуатації понад 40 років, що стало причиною їх незадовільного стану і неякісного водопостачання. За результатами розгляду питання виконавчим органам місцевих рад територіальних громад Бахмутського району рекомендовано спільно з керівниками житлово-комунальних підприємств провести обстеження об’єктів водопостачання, виявити аварійні ділянки та вжити заходи щодо приведення їх у належний стан. Також з метою сталого водопостачання населених пунктів і економії питної води запропоновано переглянути норми споживання води, в тому числі й норми поливу присадибних ділянок.

Начальник відділу забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, з питань освіти, охорони здоров’я, культури та спорту райдержадміністрації Ірина Тишакова проінформувала про діяльність закладів культури щодо задоволення культурних потреб різних вікових категорій населення Бахмутського району.

В умовах реалізації адміністративної реформи та децентралізації одним із важливих завдань є збереження єдиного культурного простору Бахмутського району. У закладах культури працюють клубні формування, відвідувачами яких є діти, підлітки, молодь, люди похилого віку, громадяни інших вікових категорій. Учасники колективів художньої творчості мають можливість займатися вокалом, хореографією, брати участь у роботі театральних колективів. Найбільш яскраві колективи беруть участь не тільки у культурному житті своєї громади, але й у заходах районного і обласного рівня.

Якість надання послуг щодо задоволення культурних потреб населення в значній мірі залежить від матеріально-технічної бази закладів культури, які є комунальною власністю місцевих рад. Сподіваємось, що завдяки реформі децентралізації місцеві бюджети  дозволять органам місцевого самоврядування приділяти більше уваги розвитку сфери культури та поліпшити матеріально-технічну  базу закладів культури.

За результатами розгляду питань голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов доручив структурним підрозділам підготувати відповідні проекти розпоряджень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора