A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

У Бахмутському районі вшанували пам’ять українського патріота Василя Сліпака

Дата: 29.06.2021 10:49
Кількість переглядів: 672

Фото без опису

29 червня керівництво Бахмутської РДА на чолі з головою райдержадміністрації Олексієм Рословим і представники Луганської селищної ради вшанували пам’ять Василя Сліпака.

У цей день п’ять років тому поблизу селища Луганське загинув Василь Сліпак на позивний «Міф» – український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції Гідності та бойових дій на Сході України.

Всесвітньо відомий український оперний співак виступав у престижних концертних залах України і світу. З початком російської агресії на Донбасі Василь Сліпак став до лав українських добровольців. Він був справжнім патріотом України, людиною з активною громадянською позицією. Для нього важливо було знаходитися там, де він був потрібен: на сцені і на війні.

На світанку 29 червня 2016 року його життя  обірвала куля ворожого снайпера. Василь Сліпак ціною власного життя врятував побратимів. Українські захисники відбили атаку російських збройних формувань і перейшли в контрнаступ.

За проявлений героїзм добровольцю присвоєне звання Герой України, посмертно нагороджено орденами «За мужність» І ступеня та «Золота Зірка».

Олексій Рослов разом з присутніми  хвилиною мовчання вшанував пам’ять загиблого українського патріота, поклав квіти до підніжжя пам’ятника.

Герої не вмирають! Героям слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора