A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Аграрії Бахмутчини взяли участь у семінарі «Розвиток агробізнесу у новітніх умовах сьогодення»

Дата: 22.06.2021 15:05
Кількість переглядів: 375

Фото без опису

22 червня в Бахмутському районі за ініціативи ГО «Спілка Аграріїв Донеччини» і за підтримки Департаменту агропромислового комплексу та земельних відносин Донецької облдержадміністрації та Бахмутської райдержадміністрації відбувся семінар «Розвиток агробізнесу у новітніх умовах сьогодення». Для участі в семінарі були запрошені керівники сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств району.

На початку семінару голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов представив до уваги запрошених голову громадської організації «Спілка Аграріїв Донеччини» Дмитра Штагера і представників Донецької облдержадміністрації.

Олексій Рослов зазначив, що в контексті змін у законодавстві змінюються повноваження райдержадміністрації у сфері земельних відносин, тому, виходячи з питань порядку денного, семінар зацікавить і аграріїв Бахмутчини, і держслужбовців.

Зі змінами в Земельному кодексі України учасників семінару ознайомили в.о. завідувача сектором впровадження земельної реформи та комунікацій з громадськістю Департаменту агропромислового комплексу та земельних відносин Донецької облдержадміністрації Олександр Нікітін і голова громадської організації «Спілка Аграріїв Донеччини» Дмитро Штагер.

Начальник відділу соціально-економічного розвитку територій та агропромислового розвитку райдержадміністрації Оксана Сопельник виступила з інформацією про повноваження місцевих державних адміністрацій у галузі земельних відносин щодо розпорядження землями державної власності

Головний спеціаліст відділу економіки та інвестицій Департаменту агропромислового комплексу та земельних відносин Донецької облдержадміністрації Анатолій Горбачов розповів про обласні та державні програми, які в 2021 році спрямовані на надання  підтримки сільгоспвиробникам.

Жваве обговорення викликали проблемні питання, порушені під час семінару: неможливість використання земель, де розташовані фортифікаційні споруди, де не проведено розмінування, сплата податку за землю, кредитування сільськогосподарських підприємств через Державний земельний (іпотечний) банк, наявність технічних помилок у даних, внесених до Державного земельного кадастру.

Інформація, з якою ознайомились учасники семінару, безумовно, буде їм корисна у їх професійній діяльності та допоможе не припуститися помилок в новітніх умовах розвитку агробізнесу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора