A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

22 червня – День Скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2021 09:00
Кількість переглядів: 373

Фото без опису

 

22 червня український народ вшановує пам’ять мільйонів співвітчизників, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську сім’ю, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

Цей день для нас наповнений трагічними спогадами і болем. Найкривавіша в історії світу війна принесла українцям страждання, масовий терор, смерть і руйнування. Війна забрала життя кожного п’ятого українця.

За підрахунками інституту історії України НАН України, в лавах радянської армії загинуло 3,5–4 млн. українців, у партизанських формуваннях — від 40 до 60 тис., у загонах ОУН та УПА — понад 100 тис. Прямі людські втрати України, за оцінками інституту, становлять 8–10 млн., демографічні — 10–13 млн. осіб. Крім того, великою трагедією для мільйонів українців стала примусова депортація: з України до Німеччини та інших країн вивезли близько 2,5 млн. мирних громадян.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про воїнів-визволителів, які вигнали ворога з нашої землі та здобули перемогу в цій жахливій війні. Сьогодні ми згадуємо тих, хто загинув на полі бою, кого нацисти закатували в концентраційних таборах. Ми вшановуємо фронтовиків, трудівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав Велику Перемогу.

Цього скорботного дня ми схиляємо голови у хвилині мовчання перед пам’яттю мільйонів полеглих воїнів, невинних жертв, чиє життя забрала війна.

Сьогодення історії нашої держави навчає нас особливо гостро усвідомлювати ціну свободи, миру та безпеки. Сини і доньки українського народу знову зі зброєю в руках боронять рідну землю від агресора, захищають територіальну цілісність і незалежність України, нашу свободу, наше майбутнє.

Схиляємо голови перед мужністю і нескореністю нашого народу, який знайшов у собі сили вистояти і вижити, який піднявся на бій і переміг у героїчній боротьбі.

Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора