A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Бахмутська райдержадміністрація та районна рада привітали працівників фермерських господарств району з Днем фермера

Дата: 18.06.2021 13:21
Кількість переглядів: 678

Фото без опису

18 червня, напередодні Дня фермера,  перший заступник голови Бахмутської райдержадміністрації Сергій Кальян і голова районної ради Світлана Кіщенко відвідали фермерські господарства району.

У с. Свято-Покровське відбулася зустріч з головою СФГ «Обрій» Сергієм Бабенком. Це добре відоме в районі фермерське господарство було засноване в 1995 році, спеціалізується на вирощуванні зернових і технічних культур. На його базі проходять практику студенти з професійних ліцеїв району.

Сергій Бабенко прагне не лише розвивати свій власний бізнес, але й займає активну громадську позицію, піклується про село, де він проживає, опікується місцевими об’єктами соціальної сфери.

Сергій Кальян ознайомився з господарською діяльністю СФГ «Обрій», оглянув виробничі приміщення та сільськогосподарську техніку. З нагоди Дня фермера підприємству і працівникам були вручені подяки і грамоти Бахмутської райдержадміністрації та районної ради.

Наступна зупинка – м. Сіверськ, СФГ «Рой», яке очолює Василь Соколенко. Це господарство було створене в 1993 році, тому тут вже накопичений чималий досвід щодо вирощування зернових і технічних культур. Зрозуміло, що труднощі та перешкоди існують у кожній справі. Під час спілкування з головою фермерського господарства перший заступник голови райдержадміністрації цікавився найбільш гострими проблемами, які сьогодні доводиться долати аграріям задля стабільної роботи підприємств. Напередодні професійного свята з теплими словами привітань Сергій Кальян і Світлана Кіщенко вручили підприємству і працівникам подяки й грамоти Бахмутської райдержадміністрації та районної ради.

Кінцевим пунктом робочої поїздки по району стало с. Кодема, де керівництво району відвідало СФГ «Династія». З побажаннями високих врожаїв та нових вагомих здобутків колективу господарства були вручені подяки і грамоти райдержадміністрації та районної ради.

Голова фермерського господарства Вадим Капля розповів, що в  господарстві, яке працює з 1996 року, завжди приділялась велика увага застосуванню сучасних технологій щодо вирощування зернових і технічних культур. За роки праці в господарстві запроваджувались новітні технології вирощування пшениці, соняшника, кукурудзи, ячменю. Підприємство постійно нарощує виробничі потужності, оновлює матеріально-технічну базу, що дозволяє в короткі терміни обробляти значну частину сільськогосподарських угідь. На сьогодні болючим питанням для господарства залишаються заміновані поля, адже деякі земельні ділянки розташовані на відстані одного кілометра від окупованої території.

Для Бахмутського району День фермера – це знакова подія, адже аграрний сектор є важливою складовою його економіки. Фермерство забезпечує робочі місця та значну частину податків до місцевих бюджетів. Спільне завдання райдержадміністрації, керівництва територіальних громад – покращити реалії фермерства в районі, сприяти фермерським господарствам, особливо малим і середнім, у залученні до участі в державних програмах підтримки аграріїв



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора