A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Керівництво району взяло участь у засіданні Громадської ради при Бахмутській райдержадміністрації

Дата: 10.06.2021 15:15
Кількість переглядів: 386

10 червня відбулось засідання Громадської ради при Бахмутській райдержадміністрації, яку очолює Олександр Галушка, голова громадської організації «Бахмутський козацький Слобідсько-Український полк». На запрошення керівництва Громадської ради у засіданні взяли участь голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов і перший заступник голови Сергій Кальян.

На початку засідання керівник району ознайомив присутніх із ситуацією в районі, звернувши увагу на те, що зміни в адміністративно-територіальному устрої, децентралізація спричинили зміни повноважень райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування. Новий законопроект № 4298 про місцеві державні адміністрації, прийнятий в першому читанні, впорядковує діяльність місцевих державних адміністрацій.

– На сьогодні відносини райдержадміністрації з громадами мають будуватися на засадах підтримки і партнерства. Завдання райдержадміністрації – допомогти громадам «стати на ноги». Новоствореним громадам ми надаємо допомогу з юридичних, бюджетних, майнових, організаційних питань. Це допоможе їм стати на шлях розвитку, підвищити доступність і якість публічних послуг для жителів територій, якими ми спільно опікуємось. Наша спільна мета – забезпечення стабільного функціонування всіх сфер життєдіяльності Бахмутського району, створення більш комфортних умов для проживання в громадах, в тому числі для жителів сільської місцевості, в населених пунктах на лінії зіткнення. Зокрема, це стосується поліпшення транспортного сполучення віддалених населених пунктів у сільській місцевості, забезпечення безперебійного та якісного надання соціальних послуг жителям району незалежно від того, проживають вони у місті чи в селі, – підкреслив Олексій Рослов.

Згідно з порядком денним начальник відділу з питань оборонної та мобілізаційної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Юрій Мухін поінформував про роботу з ліквідації наслідків бойових дій під час проведення АТО/ООС. Доповідач повідомив, що в рамках реалізації Програми відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів на території Донецької області із залученням підрозділів ГУ ДСНС України у Донецькій області Бахмутською райдержадміністрацією спільно з органами місцевого самоврядування та силами підрозділів ДСНС у квітні поточного року були розпочаті роботи з відновлення пошкодженого житла. За результатами першого етапу проведення ремонтно-відновлювальних робіт працівниками ДСНС відновлено 30 житлових будинків на території Світлодарської громади і Торецької ВЦА. До кінця 2021 року на території району планується відновити всього 122 житлові будинки.

Голова райдержадміністрації Олексій Рослов зазначив, що у зв’язку з великим обсягом робіт недостатньо лише працівників ДСНС, щоб завершити відновлення житла до кінця поточного року. У зв’язку з цим керівництву громад було запропоновано залучити до виконання робіт місцеві комунальні підприємства, а також провести роз’яснювальну роботу з населенням стосовно створення ремонтних бригад і проведення самотужки ремонту пошкоджених житлових будинків.

Далі начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Наталя Антипенко ознайомила членів Громадської ради зі змінами в законодавстві, що стосуються порядку призначення та виплати субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

У жовтні поточного року закінчується термін повноважень Громадської ради, яка була сформована в 2019 році. Згідно з Положенням про Громадську раду при Бахмутській райдержадміністрації для формування складу Громадської ради райдержадміністрація не пізніше ніж за 60 календарних днів до закінчення її повноважень утворює ініціативну групу. Голова Громадської ради Олександр Галушка надав пропозиції щодо кандидатур до складу ініціативної групи, які будуть враховані райдержадміністрацією під час формування її персонального складу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора