A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Світла пам’ять видатному земляку…

Дата: 04.06.2021 15:31
Кількість переглядів: 2440

Фото без опису

 

03 червня 2021 року в м. Київ на 78-му році життя після важкої хвороби перестало битися серце Омельяненка Григорія Григоровича – патріота України, кандидата економічних наук, заступника  міністра  аграрної політики України у 2002-2004 роках, Почесного громадянина Бахмутського району.

Григорій Григорович Омельяненко народився 03 березня 1943 року в селі Єгорівка Волноваського району Донецької області. Трудову діяльність почав з 14 років у місцевому колгоспі.

У 1969 році жителі села Октябрське Волноваського району обрали його головою виконкому.

З 1971 року по листопад 1980 року Г.Г. Омельяненко працював заступником та головою колгоспів Волноваського району.

Навчання на економічному факультеті Донецького державного університету та життєвий досвід дали можливість Григорію Григоровичу із відсталого господарства вивести колгосп «Родіна» у високорентабельне.

З листопада 1981 року життя Г.Г. Омельяненка пов’язане з Бахмутським (Артемівським)  районом.

Свою діяльність у районі Григорій Григорович почав на посаді начальника управління сільського господарства (РАПО), першого заступника голови Артемівського райвиконкому.

У 1990 році Г.Г. Омельяненка було обрано головою Артемівського райвиконкому. З квітня 1992 року по березень 1995 року він – представник Президента в Артемівському районі, голова Артемівської райдержадміністрації.

З листопада 1995 року Г.Г. Омельяненко працював заступником голови з питань агропромислового комплексу Донецької облдержадміністрації. У 1997 році був переведений до м. Київ.

У 1997–1999 роки Г.Г. Омельяненко – голова Державної акціонерної компанії «Хліб України». З 1999 року він працював помічником Прем’єр-міністра України, був обраний президентом Національної асоціації «Укрзернопродукт».

У 2000–2002 роках Григорій Григорович працював начальником Департаменту міжнародної інтеграції, інвестиційної політики та розвитку аграрного бізнесу. В 2002–2004 роках Г.Г. Омельяненко обіймав посаду заступника міністра аграрної політики України.

Де б не працював Григорій Григорович, він завжди опікувався умовами праці та побуту людей, ефективно вирішував проблеми сільськогосподарського виробництва, соціальної перебудови сіл, укріплення сільгосппідприємств.

Керівництво країни високо оцінило заслуги Григорія Григоровича Омельяненка. Він нагороджений орденом «Знак пошани» та багатьма медалями.

Вийшовши на заслужений відпочинок, він брав активну участь у громадському та політичному житті країни.

Григорій Григорович був люблячим і турботливим чоловіком, батьком, дідусем, щирою та чуйною людиною, творчою особистістю, справжнім  другом.

Нехай світлий спомин про нього назавжди залишиться в серцях рідних, колег, усіх, хто його знав, любив і шанував.

Колективи Бахмутської райдержадміністрації та Бахмутської районної ради висловлюють щирі співчуття з приводу смерті видатного земляка.

Світла та вічна пам’ять талановитому керівнику, надійному другу, високопорядній людині.

У цей скорботний час поділяємо горе родини і глибоко сумуємо з приводу непоправної втрати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора