A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Голова Бахмутської райдержадміністрації взяв участь у засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Дата: 03.06.2021 16:20
Кількість переглядів: 504

Фото без опису

3 червня голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов разом з представниками районної ради і територіальних громад району в режимі відеоконференції взяв участь у першому засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що проходило у м. Хмельницький.

Засідання відкрив Президент України Володимир Зеленський, який зазначив, що в країні завершився перший етап реформування місцевого самоврядування і попереду ще дуже багато роботи. За його словами, Конгрес повинен стати «майданчиком» для взаємодії законодавчої та виконавчої влади і органів місцевого самоврядування з метою вирішення проблем територіальних громад у всіх сферах життєдіяльності.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов анонсував зміни до закону про місцеве самоврядування та Конституції України, наголосивши, що зміни будуть спрямовані на гарантування територіальної та фінансової основи місцевого самоврядування.

На першому засіданні було розглянуто низку організаційних питань. Головою Палати місцевих влад Конгресу місцевих і регіональних влад обрали Львівського міського голову Андрія Садового, заступниками – Житомирського міського голову Сергія Сухомлина і Дніпровського міського голову Бориса Філатова.

Згідно з порядком денним розглянуті питання передачі освітньо-професійних училищ у комунальну власність, підготовки до опалювального сезону, забезпечення енергоефективності, реформування системи архітектурно-будівельного контролю.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак поінформував, що наступного тижня за участю Президента відбудеться засідання Палати регіонів Конгресу, а також почне щомісяця працювати президія Конгресу. Очільник Офісу Президента запевнив: «Щомісяця позиція і думка представників громад від маленьких міст до міст-мільйонників буде почута і опрацьована вищими посадовими особами країни».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора