A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Голова Бахмутської райдержадміністрації взяв участь у засіданні колегії Донецької ОДА

Дата: 25.05.2021 14:22
Кількість переглядів: 491

Фото без опису

25 травня голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов узяв участь у засіданні колегії Донецької облдержадміністрації, що проходило в онлайн-режимі під головуванням очільника області Павла Кириленка.

До порядку денного були внесені наступні питання: 

  • проект Програми підтримки агропромислового комплексу та розвитку земельних відносин у Донецькій області на 2021-2027 роки;
  • надання медичної допомоги ветеранам війни та учасникам бойових дій;
  • сучасні напрями  розвитку економіки Донецької області.

Проект Програми підтримки агропромислового комплексу та розвитку земельних відносин у Донецькій області на 2021-2027 роки представив  директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА Артем Чаган. Він зазначив, що метою Програми є створення економічних і технологічних умов для ефективного розвитку виробництва конкурентоспроможної продукції сільського господарства та переробної сфери малими суб’єктами господарювання, сімейними фермерськими господарствами, для розбудови ефективної економіки села, забезпечення рівності товаровиробників у доступі до фінансових ресурсів, вжиття заходів із землеустрою та охорони земель.

Реалізація Програми матиме важливе значення для сталого економічного розвитку Бахмутського району, підвищення спроможності територіальних громад, оскільки аграрний сектор залишається вагомою складовою економіки району.

Про надання медичної допомоги ветеранам війни та учасникам бойових дій доповів директор департаменту охорони здоров’я  Донецької ОДА Володимир Колесник.

Слід зазначити, що у Бахмутському районі станом на 01.05.2021 на обліку управління соціального захисту населення райдержадміністрації перебуває 812 учасників бойових дій, 510 учасників війни, 150 осіб з інвалідністю внаслідок війни або бойових дій, 172 особи, які є членами родин загиблих ветеранів війни.

Комунальним неприбутковим підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги Бахмутської районної ради» відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» забезпечено  щорічне медичне обстеження ветеранів війни із залученням необхідних спеціалістів. Ветерани оглядаються сімейними лікарями, терапевтами в умовах амбулаторії та на дому, проводиться обстеження в обсягах, доступних на первинному рівні (загальноклінічні аналізи крові, швидкі тести, ЕКГ тощо). Впродовж І кварталу поточного року проведено медичне обстеження 72,2 % ветеранів, які мешкають на території обслуговування.

У всіх територіальних громадах району затверджені Програми економічного і соціального розвитку громад на 2021 рік або цільові комплексні програми, у яких до розділу «Охорона здоров’я» включені заходи з підвищення якості та загальної доступності медичних послуг у містах і сільській місцевості для пільгових категорій населення, в тому числі надання медичної допомоги ветеранам війни та учасникам бойових дій за рахунок місцевого або державного бюджету.

Директор департаменту економіки Донецької ОДА Геннадій Мар’яненко у своїй доповіді поінформував про сучасні напрями розвитку економіки Донецької області.

За результатами розгляду питань порядку денного прийнято відповідні рішення та надано необхідні доручення для їх виконання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора