A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Вітання голови Бахмутської райдержадміністрації з Днем вишиванки

Дата: 20.05.2021 08:29
Кількість переглядів: 653

Фото без опису

 

Дорогі земляки!

 

Щиро вітаю вас з Міжнародним святом – Днем вишиванки!

 

Це свято, сповнене національним колоритом і самобутньою красою, в Україні відзначають уже п'ятнадцять років. Масштаби поширення традиції носити вишиванку вражають: у третій четвер травня ми бачимо таке невірогідне розмаїття вишиванок, якого ніде не побачиш в інші дні. Приємно, що кожного року все більше українців долучаються до святкування Дня вишиванки, одягаючи її  на роботу, в школу, навіть у садочок.

Вишиванка – це етнічна спадщина нашого народу, що символізує його духовне багатство та нерозривний зв'язок багатьох поколінь. У вишитих орнаментах можна роздивитись відбитки історії країни, а дехто побачить історію свого роду.

Здавна вишиванка вважається оберегом від усього лихого, що може статися в людському житті. Українська вишиванка є символом краси, міцного здоров’я, родинної пам’яті, вірності та любові в сім’ї.

Зазвичай вишиванку одягали у святкові дні. І сьогодні саме такий день, коли ця давня традиція єднає українців у кожному місті, селі, у кожному куточку нашої країни та за кордоном. Нас єднає  почуття поваги та любові до українських національних традицій, до нашої єдиної, незалежної України.

Бажаю вам гарного настрою та яскравих  вражень. Одягайте свої вишиванки і гордіться, що ви українці!

З Днем вишиванки!

 

 

З повагою,

голова Бахмутської райдержадміністрації               Олексій РОСЛОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора