A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Про співпрацю Бахмутської райдержадміністрації з БФ «Право на захист» з питань надання соціальних послуг населенню

Дата: 18.05.2021 15:22
Кількість переглядів: 434

Фото без опису

18 травня голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов провів зустріч з представниками Благодійного фонду «Право на захист» за участі фахівців райдержадміністрації.

Від Благодійного фонду у зустрічі взяли участь керівник Слов’янсько-Бахмутського офісу БФ «Право на захист» Володимир Орєхов, менеджер проекту Марія Алєксєєнко, координатор з питань децентралізації Олег Любімов.

У центрі обговорення постали питання соціального захисту населення, насамперед – внутрішньо переміщених осіб, громадян, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення, а також виконання територіальними громадами району повноважень у сфері соціального захисту.

Олексій Рослов стисло ознайомив представників БФ «Право на захист» з адміністративно-територіальним устроєм Бахмутського району в світлі проведення децентралізації та реформи місцевого самоврядування, а також із  системою соціального захисту в територіальних громадах. Голова райдержадміністрації також зазначив, що територія району межує з лінією зіткнення, і це накладає певний відбиток на вирішення питань у сфері соціального захисту.

Керівник Слов’янсько-Бахмутського офісу БФ «Право на захист» Володимир Орєхов поінформував про основні напрямки діяльності Фонду, зокрема про надання юридичної допомоги внутрішньо переміщеним особам, організаційно-практичної та методологічної допомоги органам місцевого самоврядування щодо виконання повноважень у сфері соціального захисту.

На теперішній час БФ «Право на захист» запроваджує в районі проект, мета якого – надати територіальним громадам, розташованим на лінії зіткнення, практичну допомогу з питань соціального обслуговування населення. Конкретно мова йшла про Світлодарську та Торецьку військово-цивільні адміністрації. В рамках реалізації проекту буде проведено соціальне дослідження задля оцінки потреб населення та складання соціальних паспортів цих громад.

Також планується проведення тренінгів, семінарів з питань надання соціальних послуг для посадових осіб органів місцевого самоврядування, фахівців управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Реалізація проекту триватиме до кінця поточного року, і за результатами проведеної роботи фахівці БФ «Право на захист» представлять діючу модель системи надання соціальних послуг для кожної з вищезазначених громад.

Під час зустрічі також обговорювались шляхи взаємодії райдержадміністрації з територіальними громадами щодо наближення соціальних послуг до населення, надання методичної та практичної допомоги посадовим особам місцевого самоврядування з метою підвищення їх професійного рівня та інші актуальні питання функціонування системи соціального захисту в районі.

За підсумками проведеної зустрічі була досягнута домовленість про подальше співробітництво райдержадміністрації та БФ «Право на захист». Олексій Рослов підкреслив, що зі свого боку райдержадміністрація вживатиме необхідних організаційних заходів і всіляко сприятиме роботі фахівців Фонду задля успішної реалізації проекту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора