A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Звернення голови Бахмутської райдержадміністрації з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 15.05.2021 20:29
Кількість переглядів: 401

Фото без опису

Шановні земляки!

 

Сьогодні Україна схиляє голову перед пам’яттю жертв політичних репресій, наших співвітчизників, розстріляних без суду та слідства, відправлених до сталінських таборів і заслань, позбавлених своїх громадянських прав.

Ми вшановуємо світлу пам’ять українців, працьовитих, розумних, талановитих,  яких сталінська влада оголосила «ворогами народу», стратила або прирекла на тортури і голодну смерть на засланні.

З кожним роком свідків тих трагічних подій стає менше, однак гіркі сторінки літопису політичних репресій мають бути збережені в пам’яті народній заради історичної справедливості. Нехай наша спільна пам’ять стане запорукою того, щоб подібна трагедія не сталася знов.

День пам’яті жертв політичних репресій не лише данина  минулому, але й пересторога майбутньому – наочна ілюстрація того, до яких страшних наслідків може привести втрата демократичних здобутків, свободи слова, позбавлення громадянських прав.

Український народ і сьогодні ціною життя тисяч патріотів відстоює свою незалежність, мирне майбутнє. Наша віра непохитна: ми вистоїмо і переможемо. І найкращим пам’ятником жертвам політичних репресій буде мир на нашій благословенній землі, розбудова єдиної, сильної, могутньої української держави.

Вічна пам’ять безневинно загиблим і закатованим українцям!

Слава Україні!

Героям Слава!

 

 

З повагою,

голова Бахмутської райдержадміністрації                   Олексій РОСЛОВ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора