A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Бамутський район долучився до весняних висадок дерев проєкту «Озеленення Планети»

Дата: 10.04.2021 13:45
Кількість переглядів: 550

Фото без опису

 

Голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов, голова Бахмутської районної ради Світлана Кіщенко та заступник голови Бахмутської райдержадміністрації Сергій Кальян прийняли участь у висадці дерев проєкту «Озеленення Планети», організованій керівниками місцевих органів самоврядування та керівником ПАТ «Центренерго Вуглегірська ТЕС» Сергієм Тарутіним на території Світлодарської міської, Миронівської селищної й Новолуганської сільської рад Бахмутського району. Також висадка дерев була організована і біля адміністративної будівлі Бахмутської райдержадміністрації.

Проєкт «Озеленення Планети» у Донецькій області проходить під патронатом голови Донецької облдержадміністрації, керівника військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка.

Метою проєкту є відновлення екосистеми України та світу загалом, а також розвиток екологічної свідомості, об’єднання українців та сприяння формуванню позитивного іміджу нашої країни в світі.

Організатори – Благодійний фонд «Озеленення України» за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів України та Міністерства зовнішніх справ України.

Цьогоріч планується висадка 1 млн дерев за 1 день у 100 країнах світу. Місією ініціативи на наступні 3 роки є висадка 100 млн дерев по всій планеті та поширення цієї теми серед усіх верств населення.

Мешканці району, працівники органів місцевого самоврядування, комунальних та приватних підприємств, педагогічна спільнота, діти, учнівська молодь закладів освіти Світлодарської, Сіверської та Часовоярської міських, Миронівської селищної та Новолуганської сільської рад висадили дерева біля бібліотек, молодіжних центрів, у парках та скверах. Також учасники акції кожен біля свого дерева та з афішою проєкта зробили фото, позначили геолокацію та зареєструвалися на сторінці реєстрації проєкту «Озеленення Планети». Учасниками акції заплановано і подальший догляд за саджанцями: можливість їх поливати, обробляти від шкідників та захищати від вандалів.

Керівництво Бахмутської райдержадміністрації щиро вдячне за спонсорську допомогу Часовоярському лісництву(Борщов І.О) ДП «Словянське лісове господарство» за надання посадкового матеріалу – саджанців берези, дубів, акації та кримської сосни.

На даний час у Бахмутському районі у вищезазначених громадах висаджено 475 саджанців дерев та 60 кущів троянд.

Усі мешканці області можуть активно долучитися до участі у проєкті. Приєднатись до акції може будь-хто охочий: це й представники бізнесу, які бажають допомогти у забезпеченні організаційної або матеріально-технічної бази, закупівлі дерев, й охочі громадяни, які бажають долучитись до висаджування дерев як волонтери.

Щоб долучитися до проєкту «Озеленення Планети», потрібно зареєструватися на сайті «Greening Planet». 

Участь у глобальному екологічному проєкті «Озеленення Планети» – це внесок не лише в озеленення, а й в боротьбу з глобальним потеплінням, шлях до об’єднання українців навколо вирішення спільних проблем.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора