A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

На колегії райдержадміністрації розглянуто стан надання первинної медичної допомоги лікувально-профілактичними закладами району

Дата: 31.03.2021 17:00
Кількість переглядів: 584

Фото без опису

31 березня 2021 року в Бахмутській райдержадміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Олексія Рослова відбулося засідання колегії райдержадміністрації в режимі он-лайн.

На засіданні колегії було розглянуте  питання про стан надання первинної медичної допомоги  лікувально-профілактичними закладами в Бахмутському районі.

Під час доповіді з цього питання заступник головного лікаря медичного обслуговування населення КНП «ЦПМСД Бахмутської районної ради» Ольга Зінченко зазначила, що лікувально-профілактична робота в районі проводиться  відповідно до Порядку надання первинної медичної допомоги,  за основними напрямками: динамічне спостереження за станом здоров’я населення; діагностика і лікування найбільш поширених хвороб, травм, отруєнь тощо; надання невідкладної медичної допомоги; консультування і направлення пацієнтів для надання вторинної медичної допомоги; планова вакцинація згідно з Календарем щеплень і позапланова груп ризику тощо. В умовах гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, усі послуги первинної медичної допомоги є безоплатними для пацієнтів. Держава оплачує їх за тарифами відповідно до віку пацієнта.

Під час обговорення вищезазначеного питання голова райдержадміністрації та члени колегії уточнили інформацію щодо виділення громадами коштів на придбання ліків для пільгової категорії пацієнтів та пацієнтів з рідкісними хворобами (у 2020 році такі кошти виділялися з районного бюджету, у зв’язку з децентралізацією, у 2021 році такі кошти мають виділятися з бюджетів громад), але за інформацією заступника головного лікаря такі кошти у 2021 році на жаль деякими громадами були виділені не в повному обсязі.

Щодо кількості медичного персоналу, який хворіє та перехворів на COVID-19, на сьогодні ця цифра становить– 19 осіб.

Членами колегії було прийнято рішення: з метою модернізації первинної медичної допомоги продовжити роботу з оснащення мережі лікувально-профілактичних підрозділів шляхом поступового забезпечення їх медичним сучасним енергоефективним обладнанням згідно з рекомендованими нормативами; з метою вдосконалення рейтингової оцінки діяльності Центру проводити постійний моніторинг за визначеними показниками здоров`я населення; оптимізувати графіки роботи лікарів; продовжити співпрацю з міжнародними організаціями по залученню грошових коштів для покращення медичної допомоги та з органами місцевого самоврядування Бахмутського району щодо співфінансування фельдшерських і фельдшерсько-акушерських пунктів, що розташовані на підпорядкованій території.

 

Після розгляду та обговорення питання порядку денного колегії голова райдержадміністрації доручив КНП «ЦПМСД Бахмутської районної ради»  підготувати відповідний проект розпорядження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора